19/05/2020 | Yazar: Kaos GL

Genç LGBTİ+’nın “İlham Veren LGBTİ+ Gençlik Hikayeleri” serisinin ilk konuğu Arda Metin Soyusü: “Ben doğuştan işitme engelli ve eşcinsel bir bireyim. Hikayem sadece engellerle değil; mücadele, savaş ve zaferlerle de dolu.”

İlham veren LGBTİ+ gençlik hikayeleri: Arda Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İzmir Genç LGBTİ+ Derneği “İlham Veren LGBTİ+ Gençlik Hikayeleri” serisine başladı. Serinin ilk hikayesi Arda Metin Soyusü’den:

“Ben Arda. Benim hikayem engellerle dolu. Ama sadece engellerle değil; mücadele, savaş ve zaferlerle de dolu. Ben doğuştan işitme engelli ve eşcinsel bir bireyim. Attığım adımlar öylesine büyük ki birçok engelsiz insanın defalarca önüne geçtim 30 yıllık hikayemde. Duyma, konuşma, toplum içinde var olma, kendini kabul ettirme gibi onlarca engeli bir bir aştım küçücük yaşlarda. Ben kendimle savaşmayı tercih ettim çünkü. En güçlü düşmanla!”

“Yaşadığım sürece bitmeyecek ama her daim gücüme güç katacak bir serüven... Bir işitme engelli olarak yıllarca konuşmaya uğraştım. Ailem, okulum ve benim uğraşlarımla Türkçenin yanı sıra İngilizceyi de öğrenip ERASMUS Sınavını kazandım. İngiltere'de bir dönem üniversitedeki bölümüm ile ilgili eğitim aldım. Daha sonra yaşadığım bu büyük serüveni insanlara anlatabilmenin, küçük de olsa bir bilinç yaratabilmenin güzel olacağını düşünmeye başladım. Çünkü bilinmeli, anlaşılmalıydık. Ve ‘Mucize Sen Ol’ isimli kitabımı yazmaya başladım.”

“İnsanlar, bana destek olmaya, yanımda durmaya hatta beni biraz olsun anlamaya başlamıştı. Hayat insanlar için anlaşılmaktan ibaret değil miydi zaten? İnanıyorum bir gün eşcinsellerden utanan bu toplum bir gün onlar hakkında olumlu konuşuyor olacak. Ve son olarak: beni çok etkileyen, hayatta bir şeyleri başarabildiğimi hissettiren yorumlardan birini sizlerle paylaşmak istiyorum; ‘Özgür bir birey olmak için engelleri ortadan kaldırmışsın... Bu ülkeye böyle bir eser bıraktığın için seni ayrıca tebrik ediyorum... idealist ve hayalperest arasındaki farkı bu kitaptan anlayabilirsiniz...’ Ayrıca 6 yaşımdan beri yüzüyorum. Yüzmede Türkiye şampiyonu oldum. Milli yüzücü olarak Tayvan'a olimpiyatlara gittim. Avrupa’da yüzmede altıncı oldum.”

“Sözlerimi LGBTİ+ gençlere mesajımla bitirmek isterim. Lütfen Kendinizi çok sevin ve saygı duyun. Kendinize değer verirseniz, hayat da size çok güzel şeyler sunuyor. Mucize olan hayat değil, biziz. Çok sevgiler.”

Serinin devamında gelecek hikâyeleri okumak için Genç LGBTİ+ Derneği’nin Instagram profilini buradan takip edebilirsiniz.


Etiketler: yaşam
İstihdam