21/12/2006 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’li Kadınlar tarafından düzenlenen Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın ikincisi için başvurular başladı. ''"İlk Adım, İlk Kadın, İlk Aşk"'' konulu yarışmaya kadınların kaleminden kadın kadına yaşanan mutlu aşkların anlatıldığı öyküler katılacak.

İlk Adım, İlk Kadın, İlk Aşk Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL’li Kadınlar tarafından düzenlenen Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın ikincisi için başvurular başladı. ''"İlk Adım, İlk Kadın, İlk Aşk"'' konulu yarışmaya kadınların kaleminden kadın kadına yaşanan mutlu aşkların anlatıldığı öyküler katılacak.

KAOS GL

2. Kadın Kadına Öykü Yarışması Başvuru Formu için: link\

Son başvuru tarihi: 4 Mayıs 2007

Kadınların kadınlara olan aşkını anlatan filmler, romanlar, öyküler… Bugüne dek canavarlaştırılmış "eşcinsel/biseksüel kadın" hikayeleri, illa ki mutsuz biten, adına aşk bile denmeyen aşklar yüzlerimizde hep bir tokat gibi patladı.

Kadınları seven kadınların hayatı zaten yeterince zor ve biz artık mutlu biten öyküler de okuma kararı aldık. Kurgu ya da gerçek, kendi hikayelerimizi kendimiz anlatalım, biraz da mutluluklarımızı paylaşalım istedik. Bizi görmezden gelenlere, hiçe sayanlara, duygularımızın üzerinde tepinenlere inat birbirimize öykülerimizle gülümseyelim ve kadınların yaşadığı mutlu aşkları öykülerimizle çoğaltalım, dedik.

Geçtiğimiz yaz Kaos GL’li Kadınlar olarak, "Kadın Kadına Mutlu Aşk Öyküleri Yarışması" düzenledik. İlk kez yapılan, sadece kadınların katılımına açık olan ve gelenekselleştirilmesi kararlaştırılan yarışmada, iki öykü birinciliği paylaştı. Ödül de, temmuzun ilk haftası yapılan 1. Uluslararası Gökkuşağı Kampı’nda üç günlük tatil oldu. Öyküleri dört kişiden oluşan bir jüri tarafından değerlendirilen "Mutlu Aşk Vardır!" konulu yarışmada ikinci ve üçüncü olan öykülerin yazarları ise bir yıllık Kaos GL Dergisi aboneliği kazandı.

Birincilik ödülü Yeşim Başaran'ın "Ayrı" adlı öyküsü ile "Tibith" rumuzlu ‘Lilith’e Göre Yaradılış’ adlı öyküye verildi. İkincilik Ödülü, "Rüzgar" rumuzlu "Roman Ateşi" adlı öykünün olurken, Üçüncülük Ödülünü de Hasbiye Günaçtı'nın "Vapurdaki Kadın" adlı öyküsü aldı.

2. Kadın Kadına Mutlu Aşk Öyküleri Yarışması’nın konusu "İlk Adım, İlk Kadın, İlk Aşk". 4 Mayıs'ta sona erecek olan yarışmanın sonuçları ise, Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan "2. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’ da ilan edilecek. Yarışma ile ilgili gelişmeleri Kaos GL’nin web sayfasından takip edebilirsiniz.


1. Kadın Kadına Öykü Yarışması’nda derecelendirmeye giren öyküler:


*Birincilik ödülü:

[[Ayrı]] - Yeşim T. Başaran

[[Lilith’e Göre Yaradılış]] - Tibith

*İkincilik ödülü:

[[Roman Ateşi]] - Rüzgar

*Üçüncülük Ödülü:

[[Vapurdaki Kadın]] - Hasbiye Günaçtı


*Sapphonun Kızları / Lezbiyen Biseksüel Politikaya Katkı Özel Ödülü

Çay Kaşığı - [[Yönsüz Martılar]]

*Yaşasaydı... Tezer Özlü / Umudun Rengi Mor Özel Ödülü

The Sappho - [[Turuncunun Yeşil Yanı]]

*Venüs’ün Kızkardeşleri / Kadın Aşkına Övgü Özel Ödülü

Aslı Deren - [[Domatesler Neden Yerde Yetişir?]]

*Bilitis / Sanat Aşığı Özel Ödülü

Dark – [[Filtre Cinayetlerinin Son Tanığı Isabel’di]]

*Yelda X’in Anısına... Özgürlük Özel Ödülü

Platonpelin - [[Güvercin]]


Etiketler: kültür sanat
İstihdam