17/12/2009 | Yazar: Atilla Demir

ABD’nin ilk erkek genelevi ocak ayından itibaren hizmet vermeye başlayacak.

İlk Erkek Genelevi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı ABD’nin ilk erkek genelevi ocak ayından itibaren hizmet vermeye başlayacak.

Bu güne kadar ilgili mevzuatlarda cinsel yolla bulaşan hastalıkları kapsayan testlerde “rahim boynu” ile sınırlandırılmış olması, genelevlerde erkeklerin çalışmasına olanak tanımıyordu.
Las Vegas’a iki saat mesafede, Beatty kasabasında yer alan Hilebaz Hanım’ın Çiftliği (Shady Lady Ranch) isimli genelevin sahibi Bobbi Davis, çalışanlarına erkekleri de eklemek isteyerek, ilgili mevzuatlara üretral testlerinde eklenmesi için başvuruda bulunur. Başvuruyu inceleyen Nevada Eyalet Sağlık Kurulu, talebi yerinde bularak, mevzuata üretral testleride ekler. Böylece ABD'de ilk defa erkeklerin genelevlerde çalışmasının önündeki engel kalmış olur.
 
Davis yaptığı açıklamada, yeni yılla birlikte isteyen erkeklerin 5 yataklı genelevinde çalışabileceğini, kadın çalışanları gibi erkek çalışanların da erkek ya da kadın müşterileri seçme haklarının kendilerinde saklı olduğunu açıkladı.
konusunda çok başarılı bir noktadayız. Ancak Bayan Bobbi bunu bozmaya niyetli. Ancak bu alan, özellikle eşcinsel seks sektörü bizim endüstrimizin hazırlıklı olduğu bir konu değil.”


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam