06/11/2013 | Yazar: Sadık Demirbağ

Psikolojik danışman ve adayları, ders kitaplarındaki ayrımcılıkları ortaya çıkarmak için geçtiğimiz haftasonu Kaos Kültür Merkezi’nde bir araya geldiler.

İlköğretim Ders Kitaplarının Görünmeyen LGBT’leri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Psikolojik danışman ve adayları, ders kitaplarındaki ayrımcılıkları ortaya çıkarmak için geçtiğimiz haftasonu Kaos Kültür Merkezi’nde bir araya geldiler. İlköğretim okullarında okutulan Hayat Bilgisi ve Sosyal Bilimler kitaplarının içerikleri heteroseksizm ve toplumsal cinsiyet konuları bağlamında incelendi.
 
İlkokul Sıralarından İnsan Hakları Sempozyumuna
Araştırma çalışmaları kapsamında, kitaplarda yer alan veriler psikolojik danışman ve adaylar tarafından analiz edilerek, Ayrımcılık Karşıtı Sempozyum’da sunulacak. Bu yıl “Eğitimde Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Ayrımcılığı” başlığıyla düzenlenen Sempozyum, 13-14 Aralık tarihlerinde Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılacak.
 
Kitapların yanı sıra rehberlik etkinliklerinin de inceleneceği çalışmada, LGBT öğrencilerin (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) maruz kaldıkları heteroseksist ayrımcı tutum ve düşüncelerin de ortaya konması amaçlanıyor. 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam