28/06/2019 | Yazar: Kaos GL

​Ekrem İmamoğlu, bir gazetecinin sorusu üzerine belediyenin LGBTİ+ Onur Yürüyüşü yasağı ile ilgisi olmadığını ancak bu kararın gerekçesini ilgili kurumlara soracağını açıkladı.

İmamoğlu, Onur Yürüyüşü’nü yasaklayan kurumlara yasak sebebini soracağını söyledi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ekrem İmamoğlu, bir gazetecinin sorusu üzerine belediyenin LGBTİ+ Onur Yürüyüşü yasağı ile ilgisi olmadığını ancak bu kararın gerekçesini ilgili kurumlara soracağını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu uluslararası basın ile bir araya geldi. İmamoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "Pazar günü yapılması beklenen ve İstanbul Valiliğinin yasağı ile karşılaşan LGBTİ+ Onur Yürüyüşü etkinliğini destekleyecek misiniz?" sorusunu da cevapladı.

İmamoğlu, 27. İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'nün yasaklanmasının belediye ile ilgisi olmadığını söyledi ve şöyle devam etti:

“Herkesin özgürlüğüne saygı duyan birisi olarak toplumun menfaatlerini, toplumun huzurunu sıkıntıya uğratmayan her türlü gösteri ya da haklarını arama, mücadele etme noktasındaki özgürlüklerine saygı duyan bir belediye başkanı ve belediye yönetimi olacağız.

“Biz her bireyin, vatandaşın yaşam haklarına saygı duyan bir belediyecilik anlayışına sahibiz. Hiç kimseyi yaşamı, biçimi, inancı, dünya görüşü ile sorgulayarak ve ayrıştırarak yok sayan bir belediye başkanı asla olmam.

“LGBTİ onur yürüyüşleriyle ilgili kim iptal etti, hangi gerekçeyle iptal etti... bunun belediye ile ilgisi olmadığını tekrar ifade edeyim ama bunlara bakacağız. Ama dediğiniz bu yürüyüşü iptal eden ya da nedenleri, sebepleri nedir noktasında, bunu da ilgili kurumlarla konuşarak katkı sunabileceğimiz bir kısmı var ise eşlik edeceğiz.”


Etiketler: yaşam, siyaset
nefret