10/12/2012 | Yazar: Ömer Akpınar

Stockholm’de düzenlenen 2012 ILGA Dünya Konferansı kapsamında ‘Dinler ve LGBTI (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks)’ ön-konferansı 9 Aralık’ta başladı.

İnanç Heteroseksüellerin Tekelinde Değildir Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Stockholm’de düzenlenen 2012 ILGA Dünya Konferansı kapsamında “Dinler ve LGBTI (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks)” ön-konferansı 9 Aralık’ta başladı. 2 gün boyunca sürecek ön-konferans sırasında Hristiyan ve Müslüman kültürlerden gelen katılımcılar cinsellik ve maneviyat arasında bağlar kurmanın yollarını tartışacak.

Buluşmanın açılışında Kuran’dan ve İncil’den okunan duaları gitar eşliğinde LGBTI olmayı kutlayan bir şarkı izledi. Ardından katılımcılar kendilerini tanıtarak kısaca ülkelerindeki inanç ve LGBTI ilişkisine değindiler.

Ön-konferansın organizatörlerinden Judith Kotze inançların daha kapsayıcı bir hale gelmesinin din kaynaklı homofobi ve transfobiyle başa çıkmanın yanı sıra LGBTI bireylerin kendilerini güçlendirmeleri açısından da önemli olduğunu belirtti.

Ön-konferans sonunda LGBTI bireylerin maneviyattan sürgün edilmesine karşı çözümler sunabilmek için somut hedeflerin ortaya konması amaçlanıyor.


Etiketler: yaşam, din/inanç
İstihdam