15/11/2018 | Yazar: Aslı Alpar

İngiliz Futbol Ligi futbolda LGBTİ+ kapsayıcılığı ve görünürlüğü için 24 Kasım’dan itibaren oynanacak maçlarda gökkuşağı renklerini taşıyan köşe bayrakları kullanacak.

İngiliz Futbol Ligi’nde gökkuşağı açtı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İngiliz Futbol Ligi futbolda LGBTİ+ kapsayıcılığı ve görünürlüğü için 24 Kasım'dan itibaren oynanacak maçlarda gökkuşağı renklerini taşıyan köşe bayrakları kullanacak.

İngiliz Futbol Ligi (EFL) twitter hesabında futbolda LGBTİ+ kapsayıcılığı ve görünürlüğü için 24 Kasım'dan itibaren oynanacak EFL maçlarında gökkuşağı renklerini taşıyan köşe bayrakları kullanılacağını açıkladı.

İngiltere’deki 72 futbol kulübünün bağlı olduğu ligde oynanacak maçlarda, uzatmaları gösteren tabela da köşe bayrağı gibi gökkuşağı renklerine sahip olacak.

Premier Ligi İcra Direktörü Bill Bush: “Gurur duyuyoruz”

Premier Ligi İcra Direktörü Bill Bush, Stonewall's Rainbow Laces ile ortak hazırladıkları bu kampanya ile ilgili şöyle konuştu: “Stonewall bizim için mükemmel bir ortaklık oldu ve sporda çeşitliliği arttırmak, ligimizi ve kulüplerimizi desteklemek adına devam eden bu kampanyaya değer veriyoruz. Kulüplerimiz, futbolun herkes için olduğu mesajını pekiştirmek için harika bir çalışma yapıyor, gurur duyuyoruz.”


Etiketler: yaşam, spor
İstihdam