20/08/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

İngiltere’de cinsellik eğitiminde 80’lerin eşcinsellik önyargılarını sürdüren onlarca okul soruşturma altına alındı.

İngiltere Eğitimde Thatcher Muhafazakarlığına Geri mi Dönüyor? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İngiltere’de cinsellik eğitiminde 80’lerin eşcinsellik önyargılarını sürdüren onlarca okul soruşturma altına alındı. 25 yıl önce Margaret Thatcher’ın okullarda eşcinselliğin ‘teşvik edilmesini’ yasaklamasının izleri, eşcinsel evliliğin geçen ay kabul edildiği ülkede hâlâ görülüyor.
 
Ülkede 40’tan fazla okulda müdürlerin öğretmenlere eşcinselliği ‘teşvik etmelerini’ yasakladığı ya da konuyla ilgili belirsiz bir tutum izledikleri belirlendi. Bakanlar, muhalefet ve eşcinsel aktivistleri, Demir Leydi’nin 2003’te iptal edilen 28. Paragraf’ının eğitimde hâlâ ayrımcılığa yol açmasını şiddetle eleştirdiler.
 
“İngiltere’deki Uygulama Rusya’dan Farklı Değil!”
İngitlere Eğitim Bakanlığı’nca dün gece yapılan açıklamada cinsellik eğitiminde eşcinselliğin ayrı tutulmasının “kabul edilemez” olduğu belirtildi.
 
LGBT hakları savunucusu Peter Tatchell da uygulamanın Rusya’daki eşcinsellik karşıtı yeni yasaya benzediğini söyledi. Tatchell, “eşcinsellikle ilgili olumlu herhangi bir şey söylemek ‘teşvik’ olarak anlaşılabilir,” dedi.
 
İngiltere’de cinsellik eğitiminin nasıl verileceğine okulların kendisi karar veriyor. Ancak, okulların ayrımcılığı yasaklayan Eşitlik Yasası’na uyması gerekiyor. 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam