28/07/2015 | Yazar: Yıldız Tar

İngiltere’de hükümet, transların eşit yurttaşlığı için ülke genelindeki transfobi ve ayrımcılığı araştıracak. Araştırma sonucunda trans haklarında politika geliştirilecek.

İngiltere Hükümeti trans haklarını araştıracak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İngiltere’de hükümet, transların eşit yurttaşlığı için ülke genelindeki transfobi ve ayrımcılığı araştıracak. Araştırma sonucunda trans haklarında politika geliştirilecek.

Birleşik Krallık’ta geçtiğimiz aylarda Hükümet’in eşitlik politikalarını bütün boyutlarıyla incelemek için kurulan Kadın ve Eşitlik Kurulu trans haklarını araştıracak. Kurul, ulusal eşitlik politikalarının trans haklarını nasıl geliştirdiğine ya da görünmez kıldığına odaklanacak.

Kadın ve Eşitlik Kurulu transların eşit yurttaşlığı için Birleşik Krallık’ın yapması gerekenleri tespit edecek; transfobi ve cinsiyet geçişi gibi konularda en etkili politikaların neler olabileceğini belirleyecek.

Eski Eşitlik Bakanı ve yeni kurulan Kurul’un Başkanı Maria Miller çalışmalarını şöyle anlattı:

“Transların eşit yurttaşlığında daha çok yolumuz var”

“Birçok trans kadın hâlâ iş hayatında, sağlıkta, eğitimde ve başka hizmet alanlarında ayrımcılığa uğruyor, eşit muamele görmüyor. Transfobi ve nefret cinayetleri herkes için eşitlik yolunda daha çok şey yapmamız gerektiğini hatırlatıyor.

“Umarım translar kurulumuz ile deneyim, gözlem ve fikirlerini paylaşırlar ve böylece araştırmamız sonucunda Hükümet’e yurttaşların hayat kalitelerini yükseltebilecek önerilerde bulunuruz.”

Kurul ilk iş olarak translara ilişkin hukuki terminolojiyi inceleyecek ve ayrımcılık olup olmadığına bakacak. Ordu, medyada nefret söylemi ve yargı sisteminin translara nasıl davrandığı da Kurul’un araştırmasında önemli bir yer kaplıyor.


Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret