11/02/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

31 yaşındaki savunma oyuncusu, Olimpik dalıcı Tom Daley’in bir erkekle birlikte olduğunu açıklamasının ardından gelen olumlu tepkiler sonucunda açılmaya karar verdiğini belirtti.

İngiltere Milli Takımı’nın Kaptanı Lezbiyen Olduğunu Açıkladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İngiltere Milli Takımı’nın kaptanı Casey Stoney, lezbiyen olduğunu açıkladı. 31 yaşındaki savunma oyuncusu, Olimpik dalıcı Tom Daley’in bir erkekle birlikte olduğunu açıklamasının ardından gelen olumlu tepkiler sonucunda açılmaya karar verdiğini belirtti.
 
“Bir yalanı yaşıyordum” diyen Stoney, “cinsel yönelimimi hiçbir zaman futbol çevrelerinde saklamadım çünkü kabul ediliyordu. Ama dış dünyaya karşı cinselliğimle ilgili hiç konuşmadım,” ifadelerinde bulundu.
 
Stoney, BBC Sport’a verdiği röportajda, “Eşcinsel bir oyuncu olarak sesimi çıkarmamın çok önemli olduğunu düşünüyorum çünkü zor durumda olan çok fazla eşcinsel var. Eşcinsel olduğu için hayatına son veren insanlar duyuyoruz, bunun asla yaşanmaması gerekir,” şeklinde konuştu.
 
“Dünya Kupası İçin Rusya’ya Gitmem”
Dünya Kupası’nın 2018’de Rusya’da, 2022’de is Katar’da yapılacak olmasını “inanılmaz” bulduğunu belirten Arsenal oyuncusu, “Dünya Kupası’nı izlemek için Rusya’ya ya da Katar’a gitmeyeceğim çünkü oralarda kabul edilmeyeceğim,” dedi.
 
Bir sporcunun kimliğiyle açık olarak var olabilmesinin performansını olumlu yönde etkilediğinin altını çizen Stoney, açılmadan önce bir spor psikoloğuyla görüştüğünü söyledi.
 
Tom Daley’in videolu açıklamasının ardından cinsel yönelimini açıkça ifade etmeye karar veren bir diğer sporcu da Brezilyalı dalıcı Ian Matos olmuştu.  

Etiketler: yaşam, spor
İstihdam