08/04/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

İngiltere’nin Manchester kentinde polis, toplumsal çeşitlilik adına nefret suçları kapsamını genişletti.

İngiltere Nefret Suçları Kapsamına Metalci ve Emoları da Aldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İngiltere’nin Manchester kentinde polis, toplumsal çeşitlilik adına nefret suçları kapsamını genişletti. Buna göre, metal, punk, gotik ve emo alt kültürlerinden kişilere nefret saikiyle yöneltilen saldırılar da nefret suçları olarak değerlendirilecek.
 
20 yaşındaki Sophie Lancaster, 2007 yılında gotik görünümünden ötürü bir parkta öldürülmüştü. Cinayetin ardından kurulan Sophie Lancaster Vakfı, yürüttüğü kampanyayla farklı alt kültürlere dâhil insanların yasayla korunması gerektiğini savundu.
 
Irk, din, engellilik, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine koruma sağlayan mevcut nefret suçlarının kapsamı şimdilik yalnızca Manchester’da alt kültürleri de kapsayacak şekilde genişletildi.
 
Bunun Translarla Ne İlgisi Var?
Sophie Botha, punk bir trans kadın ve Manchester’daki düzenlemeden oldukça memnun. Sophie, meselenin translarla ilgili yanına şöyle dikkat çekiyor:
 

“Pek çok trans kadın kendini gotik olarak kamufle ediyor ya da zaten bu kültürlerin bir parçası. Bunun dışında, her tür farklılığa saygı duyulmasının trans topluluğuna büyük katkıları olacağını düşünüyorum.” 


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam