27/08/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

İngiltere’de ilk kez bir devlet okulunda açık eşcinsel bir öğrenci okul temsilcisi seçildi.

İngiltere’de Bir İlk: Eşcinsel Öğrenci Okul Temsilcisi Seçildi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İngiltere’de ilk kez bir devlet okulunda açık eşcinsel bir öğrenci okul temsilcisi seçildi.
 
17 yaşındaki Will Emery, İngiltere’nin güneydoğusundaki Sussex’te 1000’den fazla öğrenci ve çalışanın oylarıyla Brighton College’ın yeni okul temsilcisi oldu.Emery, çeşitli etkinliklerde okulunu temsil edecek, konuşmalar yapacak ve öğrenciler ile çalışanlar arasında irtibat sağlayacak.
 
Sonucun açıklanmasıyla büyük bir alkış alan Emery, “Cinselliğimin seçilmemde bir etkisi olduğunu sanmıyorum; insanların cinselliklerini saklamak zorunda olduğu başka dönemlerde durum daha farklı olabilirdi,” dedi.
 
Okul müdürü Richard Cairns da öğrencilerinin cinselliğe “e, ne var bunda?” şeklinde yaklaştığını söylüyor. “Pek çok kişinin yanı sıra ragbi oyuncuları da Emery’ye oy verdi” diyen Cairns eskiden olsa, Emery’nin eşcinselliğinin tuhaf karşılanacağını belirtiyor.
 
Ailesine üç yıl önce açılan Emery, görevini derslerde eşcinselliğin konuşulmasını engelleyen okul politikalarına karşı mücadele etmekte kullanacak. İngiltere’de cinsellik eğitiminde 80’lerin eşcinsellik önyargılarını sürdüren onlarca okul geçenlerde soruşturma altına alındı.  

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam