01/07/2008 | Yazar: Kaos GL

Stonewall adlı eşcinsel örgütünün yaptığı bir araştırma, İngiltere’deki homofobi hakkında çarpıcı sonuçları ortaya koydu. Araştırmaya göre her on eşcinselden dokuzu homofobik hakaret ve tacize maruz kalıyor.

İngiltere’de homofobi artıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Stonewall adlı eşcinsel örgütünün yaptığı bir araştırma, İngiltere’deki homofobi hakkında çarpıcı sonuçları ortaya koydu. Araştırmaya göre her on eşcinselden dokuzu homofobik hakaret ve tacize maruz kalıyor.

KAOS GL - 30/06/2008

İngiltere’de lezbiyen, gey ve biseksüellerin eşitlik ve adaleti için çalışan Stonewall örgütünün yaptığı bir araştırma, ülkedeki homofobi hakkında çarpıcı sonuçları ortaya koydu. Geçtiğimiz yıllarda homofobik saldırılara maruz kaldığını söyleyenlerin sayısı % 12.5 iken bu rakam son üç yılda % 20’ye çıktı.

On eşcinselden dokuzu homofobiyle karşı karşıya

Araştırmaya göre her beş eşcinselden biri fiziksel saldırıya ve her sekiz eşcinselden biri de zorla cinsel saldırıya uğruyor. Neredeyse her on eşcinselden dokuzu da homofobik hakaret ve tacize maruz kalıyor.

Mağdurların dörtte üçü yaşadıkları olayları polise bildirmiyorlar, çünkü şikayetlerinin takibe alınacağını düşünmüyorlar. Polise şikayette bulunan mağdurların üçte ikisi ise herhangi bir cevap alamıyor ve gerekli kurumların hizmetlerinden faydalanmaları için yönlendirilmiyorlar.

Bakanlık araştırmayı dikkate alacak

Stonewall yönetim kurulu başkanı Ben Summerskill, ‘Umuyoruz ki bu araştırmanın sonuçları doğrultusunda tüm cezai adalet sisteminde bir değişim meydana gelir’ açıklamasında bulunurken İçişleri Bakanı Jacqui Smith anket sonuçlarının, şiddet alanında ve nefret suçlarına karşı bilgi toplayan ve faaliyet gösteren Bakanlık Eylem Grubu tarafından dikkate alınacağını söyledi.

En kapsamlı araştırma

1721 eşcinsel ve biseksüelle yapılan görüşmelerin sonuçlarını içeren anket, İngiltere’de yapılan en kapsamlı homofobik suç araştırması sayılıyor. (SV,UY)

The Guardian’dan Çeviren: Semih Varol

*Konuyla ilgili adresler:

http://www.stonewall.org.uk/media/current_releases/2303.asp

http://www.guardian.co.uk/world/2008/jun/26/gayrights.equality

*Konuyla ilgili haberler:

[[‘Bir bebekten katil yaratan’ nefret suçları]]

Etiketler: insan hakları
nefret