24/07/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

Birleşik Krallık’taki üst düzey sporcular, homofobinin kariyerlerini olumsuz etkilememesi için uzman desteği alacak.

İngiltere’den eşcinsel sporculara uzman desteği Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Birleşik Krallık’taki üst düzey sporcular, homofobinin kariyerlerini olumsuz etkilememesi için uzman desteği alacak.
 
Olimpik dalıcı Tom Daley
 
İngiltere Atletler Komisyonu (BAC) tarafından başlatılan inisiyatif ile açılma ve ayrımcılık konularında kendini lezbiyen, gey ya da biseksüel (LGB) olarak tanımlayan ya da tanımlamayan sporculara destek sunulacak.
 
Olimpiyat Oyunları, Paralimpik Olimpiyat Oyunları ve İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları gibi büyük müsabakalarda İngiliz sporculara destek veren BAC, sporcuların cinsel yöneliminin performanslarını olumsuz etkilememesi için çalışacak.
 
Antrenörünüzden ayrımcılık görüyor musunuz?
 
Çalışma kapsamında sporculara antrenörlerinden, sponsorlarından ya da başka kişilerden ayrımcılık görüp görmedikleri, cinsel yönelimlerini saklamalarının performanslarını etkileyip etkilemediği gibi sorular sorulacak.
 
Dün gerçekleşen 2014 İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları’nın açılış töreninde aktör John Barrowman, erkek dansçılardan birini öperek eşcinselliği cezalandıran 42 Milletler Topluluğu ülkesi önünde homofobi karşıtı bir performans yaptı. Barrowman’ın performans sonrası aldığı nefret mesajları, LGB sporculara daha fazla destek verilmesi gerektiğini ortaya koyuyor. 

Etiketler: yaşam, spor
İstihdam