23/10/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Ekim ayı boyunca çizerlerin #inktober etiketiyle paylaştığı çizimler arasında LGBTİ+’ların temsil edildiği çalışmalardan küçük bir albüm hazırladık.

Inktober’da queer işler Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ekim ayı boyunca çizerlerin #inktober etiketiyle paylaştığı çizimler arasında LGBTİ+'ların temsil edildiği çalışmalardan küçük bir albüm hazırladık.

2009 yılından bugüne Ekim ayı ile birlikte çizerleri bir başka heyecan sarıyor. Sanatçı Jake Parker’ın 2009’da yarattığı bir meydan okuma diyebileceğimiz “inktober” her çizerin çoğunlukla belli bir konuya bağlı kalarak ekim ayı boyunca her gün için farklı bir çizim üretmesi anlamına geliyor.

Her gün için bir konu belirlense de konu dışında da iş üretmek de mümkün. Çizerler işlerini #inktober etiketiyle sosyal medya hesabında paylaşıyor. Ekim’in ayının bitmesine az bir zaman kala bu etiket ile queer işler üreten sanatçılar var mı diye soracaklar için küçük bir derleme hazırladık.

Hala vaktiniz varken sosyal medya hesaplarınızda ufak bir arama ile yeni sanatçılar ve harika işlerle tanışabilirsiniz. Sözü LGBTİ+’ların temsil edildiği #inktober işleirne bırakalım…

Eser: Jhoane Audrey Defensor

Eser: Hugo Dalmmon

Eser: JanieDraws

Eser: Kaylikedi

Eser: mezzo

Eser: Rotten Joints

Eser: Sereio Fã da Florence

 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam