17/10/2019 | Yazar: Umut Güven

IGLYO Üyeler Konferansı bu yıl Helsinki’de 100’ün üzerinde aktivistin katılımıyla gerçekleşti.

“İnsan haklarını savunmak sağ veya sol siyaseti aşan bir gereklilik” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Programında birçok atölye ve panelin bulunduğu IGLYO Üyeler Konferansı, 4-6 Ekim’de Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de gerçekleşti. IGLYO’nun 2019 raporlarının ve 2020 planlarının hazırlandığı etkinlikte yeni yönetim kurulunun seçimi resmi üye örgütlerin katılımı ile yapıldı.

Türkiye’den Kaos GL ve SPoD’la birlikte 40’tan fazla ülkenin yer aldığı etkinlikte katılımcıların oyları doğrultusunda paralel atölyeler düzenlendi. Genç LGBTİ+’ların en çok konuşmaya ihtiyaç duyduğu temalar belirlendi ve mülteci - göçmenlik çalışmaları, ırkçılık karşıtı hareketler, LGBTİ+ destekçileri ile ortak çalışma deneyimleri, güvenli alanlar konularında yoğunlaşıldı.

IGLYO’nun 35. yıl kutlamalarının da yer aldığı konferansa, Finlandiya Eğitim Bakanı Li Andersson ve IGLYO’dan mezun olan üyeler de katılarak LGBTİ+ gençlik çalışmalarına dair paylaşımlarda bulundular.

Konferansa Finlandiya Eğitim Bakanı da katıldı

Konuşmacı olarak konferansa katılan Finlandiya Eğitim Bakanı Li Andersson, Finlandiya’daki LGBTİ+ gençlere dair politikalardan bahsetti. Eğitim hayatındaki LGBTİ+ gençlere yönelik iyi uygulamaları aktaran Andersson, özellikle trans ve interseks öğrencilerin sağlık sigortaları ve sağlığa erişim hakları konusunda ailelerle işbirliği içinde olmanın ve birlikte çalışmanın önemine değindi.

insan-haklarini-savunmak-sag-veya-sol-siyaseti-asan-bir-gereklilik-1

Li Andersson, “Bir arada durmaya ve dayanışma içinde olmaya ihtiyacımız var. Özellikle trans ve interseks öğrencilerin sağlık haklarına erişimleri, LGBTİ+ öğrencilerin eğitim hayatlarını güvenli bir şekilde sürdürmeleri konularında sivil toplumla da birbirimizi desteklemeliyiz. Bu konularda aileler ile konuşmak ve birlikte olmak için alanlar açmak iyi bir örnek. İnsan haklarını savunmak için hangi siyasi tarafta durduğunuzun bir önemi yok, insan haklarını savunmak sağ veya sol siyaseti aşan bir gereklilik” dedi. 


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam