06/01/2011 | Yazar: KAOS GL

Basın İlan Kurumu’ndan Atalay internet medyasına yönelik düzenleme bulunmamasına dikkat çekerek, konuyla ilgili RTÜK, BYEGM gibi kurumlarla çalışma sürdü

Basın İlan Kurumu’ndan Atalay internet medyasına yönelik düzenleme bulunmamasına dikkat çekerek, konuyla ilgili RTÜK, BYEGM gibi kurumlarla çalışma sürdürdüklerini açıkladı; “Sorunlar birkaç maddelik kanunla ve anlayışla çözülür” dedi.

Basın İlan Kurumu (BİK) başkanı Mehmet Atalay Türkiye'de internet medyasına yönelik hukuki boşluğun sorunlara yol açtığına dikkat çekerek, konunun birkaç maddelik bir kanunla çözülebileceğini, Başbakanlığa bağlı kurumların konu üzerine çalıştığını ve bu yıl düzenleme yapılacağını söyledi.
 
Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ne (AGC) dün (4 Ocak) bir ziyaret gerçekleştiren Atalay, internet medyasına yönelik düzenleme bulunmamasının her gün yeni sorunlara yol açtığını belirtti.
 
Atalay BİK, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK), Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın koordinasyonunda sorunların çözüme yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek şunları söyledi:
"İnternet medyasıyla ilgili herhangi bir tanım, hukuki dayanak yok. Meslek midir, değil midir? O da yok. Hiçbir güvenceleri yok."
 
"600 yılla yargılanan gazeteciler var"
"Yaklaşık 600 yılla yargılanan meslektaşlarımız var; kaynak gösterip haber yaptıkları halde bu sorunları yaşıyorlar. Bunları çözmek için bir mesleki tanım ve standart belirlemek, hukuki dayanağa oturtmak gerekiyor; en azından bu sorun birkaç maddelik bir kanunla çözülecek."
"Ayrıca kamu ilanlarından ya da reklamlarından yararlanılması için de bir çalışma yapılıyor; bu konudaki düzenlemeyi BİK olarak üzerimize alacağız."
 
Atalay ilk etapta bu çalışmaların yapılacağını, zamanla yeni düzenlemelerin geleceğini bildirdi ve "Bazı sorunlarla ilgili yasaya gerek yok, yönetmelikle, bazıları anlayışla düzelebilir" dedi.


Etiketler: medya
nefret