13/05/2015 | Yazar: Yıldız Tar

Alternatif Bilişim Derneği’nden Işık Mater ve Orkut Murat Yılmaz, ‘Yeni Medya Okulu’ katılımcılarına dijital güvenlik atölyesi verdi.

Alternatif Bilişim Derneği’nden Işık Mater ve Orkut Murat Yılmaz, “Yeni Medya Okulu” katılımcılarına dijital güvenlik atölyesi verdi.

 

Kaos GL’nin düzenlediği “Yeni Medya Okulu”nun ikinci gününde dijital güvenlik atölyesi yapıldı. 14 şehirden 20’yi aşkın muhabir adayı güvenli internet ve gözetime karşı alternatifler konusunda eğitim aldı.

Alternatif Bilişim Derneği’nden Işık Mater ve Orkut Murat Yılmaz’ın yürüttüğü atölye gün boyunca devam etti. Özgür yazılım, internette sansür, gözetim ve fişleme mekanizmalarının tartışıldığı atölyede mahremiyetin korunması için pratik yöntemler aktarıldı.

 

Alternatif Bilişim Derneği’nin “Kem Gözlere Şiş” projesinin tanıtıldığı atölyede, kullanılan platformların kişisel güvenliği, mahremiyeti ne kadar koruyup ne kadar korumadığı tartışıldı.

“Yeni Medya Okulu” yarın (14 Mayıs) medyada nefret söylemi, hak temelli habercilik ve cinsel sağlık oturumları ile devam edecek.

İlgili haber:

“Eşcinseller haber yaparak dünyayı değiştiriyor”

*Yeni Medya Okulu Kaos GL Derneği’nin de partneri olduğu APC’nin “İnternet ve Cinsel Haklar” projesi kapsamında İsveç Kalkınma Ofisi SİDA tarafından desteklenmektedir. 

**Bu etkinlik Avrupa Birliği Demokrasi ve İnsan Hakları Aracı (DİHAA) tarafından finansal olarak desteklenen Nefret Etme Projesi kapsamında Pembe Hayat ve Kaos GL Dernekleri tarafından gerçekleştirilmiştir.


Etiketler: medya
İstihdam