22/10/2019 | Yazar: Aslı Alpar

Kaos GL Derneği’nin düzenlediği İnterseks Farkındalık Çalıştayı, “Neler yapabiliriz ve ağ kurma imkânları” başlıklı forumla sona erdi.

“İnterseks haklarını geliştirmek için neler yapabiliriz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği’nin 19-20 Ekim tarihlerinde düzenlediği İnterseks Farkındalık Çalıştayı’nın son günü “Neler yapabiliriz ve ağ kurma imkânları” tartışıldı.

Forum’da intersekslerin haklarını geliştirmek için ortak çalışılacak kurumlar ve izlenecek politikalar ele alındı. Bu amaçla LGBTİ+ ve çocuk hakları alanında çalışan örgütleri ile iletişimin sağlanmasına karar verildi.

LGBTİ+ örgütlerinde interseks haklarının belli başlı bir gündeme getirilmesinin, etkinliklerde interseks temsiliyetine öncelik tanımanın, interseks örgütlerine destek olmanın ve o örgütlerin faaliyetlerini duyurmanın önemine değinildi.

İnterseks ailelerin bilgilendirilmesi amacıyla broşür ve kitap yayınlanması ve ailelerin bir araya gelerek deneyim aktarımları yapmasının önünün açılması da Forum’un gündemlerindendi.

Forumun son gündemi interseks aktivitslerin güçlendirilmesine dairdi. Aktivistlerin bir araya gelebileceği ortamlar yaratılması, aktivistlerin güçlendirilmesi ve etkinlikleri ile dayanışma halinde olunması başlıklar arasında oldu.

26 Ekim İnterseks Farkındalık Günü öncesinde bir araya gelen Çalıştay ve Forum katılımcıları intersekslerin haklarını geliştirmek adına politika üretmeye devam edecekler.


Etiketler: insan hakları
İstihdam