25/02/2019 | Yazar: Kaos GL

Lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks, kuir+ Aile ve Yakınları Destek Grubu, hazırladığı “İnterseks Aile Rehberi” kitapçığını basılı ve çevrimiçi olarak yayımladı.

İnterseksler, aileler ve hekimler için: “İnterseks Aile Rehberi” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks, kuir+ Aile ve Yakınları Destek Grubu, hazırladığı “İnterseks Aile Rehberi” kitapçığını basılı ve çevrimiçi olarak yayımladı.

Lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks, kuir+ Aile ve Yakınları Destek Grubu, (LADEG+) hazırladığı “İnterseks Aile Rehberi” kitapçığını basılı ve çevrimiçi olarak yayımladı. Kitapçık, 24 Şubat Pazar günü Boysan’ın Evi’nde düzenlenen “İnterseks’in Tıbbileştirilmesi” başlıklı söyleşinin ardından tanıtıldı.

Ailelerinde lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks, kuir ve artı kişiler olduğunu öğrenen ebeveynler ve yakınları tarafından kurulan sivil toplum oluşumu LADEG+ kitapçığın önsözünde bu çalışmayı intersekslere yalnız olmadıklarını söylemek ve interseks ile ilgili tüm sorulara yanıt vermek için yaptığını belirtiyor.

Kitapçıkta neler var?

Kitapçıkta, hem interseks kişilerin deneyim aktarımı hem de çalışmaya destek veren interseks aktivistlerin, LADEG+ ve Boysan’ın Evi gönüllülerinin ve gönüllü uzmanların uluslararası işbirliği ile derlediği güncel bilimsel verileri okumak mümkün. Kitapçıkta okuyucunun aklındaki soru işaretlerini gidermek ve konu içerisinde geçen terimleri netleştirmek adına hazırlanmış terimler sözlüğü de yer alıyor.

İnterseksler, aileler ve hekimler için

Aileleri bilgilendirmek ve güncel bilimsel veriler ve kılavuzlar ışığında yönlendirmek, ailelerin donanımlı uzmanlara ulaşmalarını sağlamak, interseks çocukların gerek bedensel gerek ruhsal sağlık durumları ile ilgili kilit konu ve soruları gündeme getirmek, tıbbi gerekliliği olmayan izinsiz müdahalelerle yapılan insan hakkı ihlalleri ve bunun yarattığı psikolojik ve fiziksel sorunlar konusuna dikkat çekmek ve ruh sağlık çalışanları ile doktorları bilinçlendirmek için hazırlanan bu kitapçığa çevrimiçi olarak buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: medya
İstihdam