19/02/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

‘Herkes İçin Sevme Özgürlüğü’ mesajıyla şarkıcının Facebook sayfasında paylaşılan klip, homofobiye rağmen aşklarını yaşamaktan vazgeçmeyen lezbiyen bir çiftin hikâyesini anlatıyor.

İranlı Şarkıcı Guguş’tan Lezbiyen Temalı Klip Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İranlı şarkıcı Guguş, Sevgililer Günü’nde lezbiyen temalı bir video klip yayınladı. “Herkes İçin Sevme Özgürlüğü” mesajıyla şarkıcının Facebook sayfasında paylaşılan klip, homofobiye rağmen aşklarını yaşamaktan vazgeçmeyen lezbiyen bir çiftin hikâyesini anlatıyor.
Klip yönetmeni Navid Akhavan “İnternetten okuduğum yorumlar ve İranlı LGBT’lerden (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) aldığım mesajlar beni gözyaşlarına boğdu” diyerek videonun büyük bir tartışmaya sebep olacağını başından beri bildiklerini ancak ne kendisinin, ne de Guguş’un bundan rahatsızlık duymadığını belirtti.
 
Guguş: Umudun ve Özgürlüğün Simgesi
“Bana sevmekten vazgeçmemi söyleme. Buna ne senin gücün yeter, ne de benim” sözleriyle eşcinsel aşka destek çıkan “Behesht” (Cennet) adlı şarkı ve klibi, internet ve yasaklı uydu kanalları aracılığıyla binlerce İranlıya ulaştı.
Dönemin pek çok sanatçısının aksine 1979’daki İran İslam Devrimi sonrasında ülkesini terk etmeyen Guguş, yeni yönetimin şarkılarına yaptığı sansürün yanı sıra “evlilik dışı bir ilişki sürdürdüğü” gerekçesiyle hapse atıldı. 2000’de ABD’ye yerleşen şarkıcı, özellikle ülkesini terk etmek zorunda kalan İranlılar ve rejim karşıtları tarafından umudun ve özgürlüğün simgesi olarak görülüyor.

Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: kültür sanat
İstihdam