13/07/2010 | Yazar: KAOS GL

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) 2010 Basın Özg&uu

İrfan Aktan'a 'Basın Özgürlüğü' Ödülü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) 2010 Basın Özgürlüğü Ödülleri'ni kazananlar belli oldu. Bu yılki ödüllere, ''kişi'' dalında Sedat Ergin, hapis cezası tehdidi altında olan ve cezaevinde bulunan gazeteciler adına da İrfan Aktan, İsmail Saymaz ve Vedat Kurşun değer bulundu.
 
TGC'den yapılan açıklamaya göre, Büyük Seçici Kurul, TGC eski Başkanı Nail Güreli, TGC Başkan Vekili Turgay Olcayto ve Genel Sekreteri Sibel Güneş, Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Ercan İpekçi, Milliyet Gazetesi baş yazarı Altan Öymen, Türkiye Barolar Birliği'nden Teoman Ergül, Türkiye Yayıncılar Birliği'nden Çetin Tüzüner, İletişim Araştırmaları Derneği'nden Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Giritli İnceoğlu, Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Peyami Çelikcan, İletişim Mezunları Derneği'nden Yrd. Doç. Dr. Esra Arsan'dan oluştu.
 
Büyük Seçici Kurul, 7 Temmuz'daki toplantısında, 21 yıldır verilen ödüllerin bu yılki sahiplerini belirledi.
 
Buna göre, Büyük Seçici Kurul, ''son 1 yıl içinde basın özgürlüğünün korunması konusundaki çalışmalara katkıları nedeniyle'' Hürriyet Gazetesi yazarı Sedat Ergin'e ''kişi'' dalında 2010 Basın Özgürlüğü Ödülü verilmesine, oy çokluğuyla karar verdi.
 
Kurul, İrfan Aktan, İsmail Saymaz ve Vedat Kurşun'u da ''halkı bilgilendirme amacıyla yaptıkları haberler nedeniyle hapis cezası tehdidi altında olan ve cezaevinde bulunan gazeteciler adına'' oy birliğiyle ödüle değer buldu.
 
Kurul'un değerlendirmesi sonucu ''kurum'' dalında Bağımsız İletişim Ağı (BİANET), ''Türkiye'de alternatif ve hak odaklı gazetecilik alanında yapmış olduğu çalışmalarla demokrasinin gelişimi, bilgi edinme hakkı ve yurttaşlık bilincinin yerleşmesi konusundaki emekleri için'', 2010 Basın Özgürlüğü Kurum Ödülü'ne layık görüldü.


Etiketler: medya
nefret