19/03/2013 | Yazar: Cihat Gündüz

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İzmir İl Örgütü’nün düzenlediği İzmir Newroz’unda on binlerce kişi katıldı.

Irkçı Kışkırtmaya Rağmen Newroz İzmir’de Coşkuyla Kutlandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İzmir İl Örgütü’nün düzenlediği İzmir Newroz’unda on binlerce kişi katıldı.
Newroz bu yıl da coşkusu ve görkemi ile yeryüzünü gökkuşağı gibi rengârenk boyamaya devam ediyor. 2013’ün final kutlaması Diyarbakır Newroz’u öncesi İzmir’de de (17 Mart, Pazar) newroz kutlaması yapıldı.
 
Irkçı çağrıya “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” gözaltısı
 
İzmir’de kutlanacak Newroz’a karşı bir grup ırkçı geçtiğimiz hafta sana alemde, “BDP o eylemi yapmayacak, buna izin vermeyeceğiz, o alanı başlarına yıkacağız” gibi sözlerle o günkü derbi maçını fırsat bilip ezeli rakip Göztepe ve Karşıyaka taraftarlarına seslendi. Bu ırkçı sesleniş gitgide yankı bulunca emniyet kısa süre içinde 8 kişiyi “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” iddiasıyla gözaltına aldı.
Newroz Buca’da kutlandı
 
Sosyal paylaşım sitelerinde çağrısı yapılan söz konusu ırkçı provokasyon girişimi karşısında newroz kutlaması, İzmir Gündoğdu Meydanı yerine önceki senelerde olduğu gibi Buca’da yapıldı.
 
Sabahın erken saatlerinde halk alana yöresel kıyafetleriyle, allı-pullu kıyafetleriyle akın etmeye başladılar. Baharın gelişini onbinlerce kişi newroz coşkusuyla kutladı. Halaylar çekildi, horonlar tepildi, ateş üstünden atlandı, en güzeli de gün boyunca herkes baharın gelişini yüzünden hiç kaybolmayan gülümsemesiyle, sevinciyle sürdürdü.
 

Etiketler: yaşam
İstihdam