21/11/2019 | Yazar: Gözde Demirbilek

İsmail Küçükkaya, Çalar Saat programında izleyici mektubunu kaleme alan mahkûmun kendisi için kullandığı “LGBT’li” ve “travesti” kelimelerini görünce “Çok detaya girecek değilim, çocuklar bizi izliyor şu anda” dedi.

İsmail Küçükkaya: “LGBT’li bireyim diyor, çok detaya girecek değilim çocuklar bizi izliyor” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İsmail Küçükkaya, haftaiçi her gün 7:15 – 10:00 saatleri arasında FOX TV’de haber yorumladığı Çalar Saat isimli programın 19 Kasım Salı günü yayınlanan bölümünde izleyici mektubunda “LGBT’li” ve “travesti” kelimelerini görünce “Çok detaya girecek değilim, çocuklar bizi izliyor şu anda” dedi.

Küçükkaya mektubu okumaya başladıktan sonra mahkûmun kendini tanıttığı “2006 yılından beri hükümlü yatmaktayım, ben LGBT’li bayan görünümlü travestiyim” cümlesini okurken “travesti” kelimesini gördükten sonra mektubu kamera açısından kaldırarak; mahkûmun yaşadığı ayrımcılığın detayına girmeden programı “çocukların” izlediğini “hatırlattı”:

“2006 yılından beri hükümlü yatmaktayım, ben LGBT’li bayan… LGBT’li bireyim diyor. Çok detaya girecek değilim. Çocuklar bizi izliyor şu anda. Ve cezaevinde bazı haksızlıklara maruz kaldığını söylüyor. Siz diyor adaletten bahsediyorsunuz diyor. Adımı vermeyin diyor. Çok detaya girecek değilim ama Rize’deki cezaevinde ayrımcılığa uğradığını; ne oraya gidebildiğini ne buraya gidebildiğini yazıyor.”

Rize Cezaevi’nde tutulan mahkûm izleyicinin kaleme aldığı mektubun başında “İsmail abi senden ricam soyadımı açıklamayıp LGBT diye açıklarsan sevinirim” notu yer alıyordu. 


Etiketler: medya
nefret