08/11/2012 | Yazar: Ömer Akpınar

7 yıl süren bekleyişin ardından İspanya Anayasa Mahkemesi eşcinsel evliliklere yönelik itirazı reddetti.

İspanya’da Adalet Gökkuşağı Ailelerinden Yana Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
7 yıl süren bekleyişin ardından İspanya Anayasa Mahkemesi eşcinsel evliliklere yönelik itirazı reddetti.
 
2005 yılında tüm İspanyol vatandaşları ve ailelerine eşit yasal haklar tanıyan yasa 6 Kasım 2012’de Anayasa Mahkemesi tarafından onaylandı. Eşcinseller arasındaki birlikteliğe “evlilik” denmesinin yanlış ve bunun anayasaya aykırı olduğunu savunan Halk Partisi’nin itirazı reddedildi. Kararla birlikte İspanya’daki LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) vatandaşlar ve aileleri herkesin sahip olduğu yasal korumalardan faydalanabilecekler.
 
Gökkuşağı Ailelerini Tanıyın
 
Avrupa LGBT Aileleri Derneği Ağı (NELFA) mahkemenin kararını kutlayarak İspanya’daki LGBT derneklerine tebriklerini iletti. Ebeveynleri LGBT bireylerden oluşan Gökkuşağı Aileleri yasal boşlukla karşılaşmadıkları durumlarda aile hukukuyla ilgili çeşitli sıkıntılar yaşıyorlar. Gökkuşağı Ailelerinin yasal olarak tanınmaması kendileri ve çocukları için pek çok yasal risk doğuruyor. Kaza ve ölüm gibi durumlarda çocukla ebeveyn arasındaki bağın tanınmaması güvensizlik ve belirsizlik hislerinin yanı sıra sosyal görünmezlik ve psikolojik stres yaratıyor.
 
Aile Nedir?
 
LGBT Aileleri Hareketi’nin hazırladığı manifesto evlat edinmeden üreme yardımına erişim hakkına kadar pek çok konuda kişilerin medeni durumu, cinsel yönelimi, çift olup olmaması gibi durumlara bakılmadan eşit haklara sahip olması gerektiğini savunuyor. 
 

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam