13/05/2020 | Yazar: Kaos GL

İsrail’de pandemi döneminde LGBTİ+ gençlerin arasında depresyon ve aile içi şiddet vakalarının önceki dönemlere kıyasla yüzde 27 oranında arttı.

İsrail’de yaşayan LGBTİ+’lar pandemide ne durumda? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Tel Aviv, 2016 Pride, Moti Milord

İsrail’de LGBTİ+ hakları için çalışan Israel Gay Youth isimli oluşum, pandemi sırasında aile evine dönen LGBTİ+ gençlerin arasında depresyon ve aile içi şiddet vakalarının önceki dönemlere kıyasla yüzde 27 oranında artığını duyurdu.

PinkNews’te yer alan haberde, oluşum, bu artışı sayısız LGBTİ+ gencin sosyal izolasyon dönemini güvenli alanlar yerine zorba aileleriyle birlikte geçirmesinden kaynaklı olduğunu belirtiyor.

Oluşumdan Ofer Neumann, “Aile çocuğunu olduğu gibi kabul ettiğinde her şey yolunda ve güzel. Ama aile çocuğun ihtiyaçlarını, kimliğini ve isteklerini göz ardı ettiğinde ve şiddet uygulandığında işte o zaman ev bir hapishane” diyor.

Neumann, aile içi şiddete maruz kalan LGBTİ+’larla zoom benzeri uygulamalarla görüşmek ve destek sağlamak istediğini ancak bazı ailelerin bunu da engellediğini söylüyor: “Bazı gençler odalarından çıkamadı ve telefonda arkadaşlarıyla dahi konuşamadılar. Zoom'da görüşerek bir destek mekanizması yaratmayı umuyorduk çoğu genç için bu işe yaradı ancak bazı aileler gençlerin telefon ve bilgisayarlarını kontrol ettikleri için görüşmemiz mümkün olmadı.”



Etiketler: dünyadan
İstihdam