23/11/2015 | Yazar: Rosida Koyuncu

İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği nefret suçu mağduru transları andı, ‘Bu coğrafyanın tüm ötekileriyle birlikte mücadeleye devam edeceğiz’ dedi.

İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği nefret suçu mağduru transları andı, “Bu coğrafyanın tüm ötekileriyle birlikte mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü etkinlikleri kapsamında İstanbul LGBTİ Derneği 21 Kasım’da Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yaptı.

“Bize bir yasa lazım” pankartının açıldığı eylemde basın açıklamasını Alihan Güney okudu. Güney, “Türkiye, trans bireylere yönelen şiddet ve cinayet sarmalının en çok hissedildiği ülkelerden biridir. Nefret cinayetlerine 'Dur' demek, toplumsal muhalefetin, yasa yapıcıların ve hükümetin dikkatini Trans bireyleri hedef alan nefret suçları ve nefret cinayetlerine çekmek için bu ikiyüzlü katilleri iyi tanıyın” diye konuştu.

Güney açıklamaya şöyle devam etti:

“LGBT örgütleri olarak bir kez daha haykırıyoruz. Bugüne kadar baskı, zulüm ve zorbalık karşında nasıl dik durup mücadele ettiysek, bundan sonrada mücadele etmeye devam edeceğiz. Ama bu defa tek başımıza değil, bu coğrafyanın tüm ötekileriyle. Katlettiğiniz Ermeni ve Rum halkıyla, başına bomba yağdırdığınız Kürt gençleriyle, yaktığınız Alevilerle, fabrikalarda saatlerce çalıştırıp, tersanelerde üç kuruşa ölüme ittiğiniz işçi sınıfıyla, sokak ortasında öldürdüğünüz sosyalistlerle, İstanbul'da, İzmir'de, Ankara'da katlettiğiniz trans arkadaşlarımızla geleceğiz. Kısacası yok saydığınız, korktuğunuz, tek tipleştirmeye çalıştığınız tüm ötekilerle geleceğiz” dedi. (ETHA)


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam