22/02/2019 | Yazar: Kaos GL

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası yarın LGBTİ+ hareketin “ifşa” ile tanışıklığı, ilişkisi, “ifşa”nın hukuki boyutları ve yöntemini tartışılacak.

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası “ifşa”yı konuşmaya çağıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası yarın LGBTİ+ hareketin “ifşa” ile tanışıklığı, ilişkisi, “ifşa”nın hukuki boyutları ve yöntemini tartışılacak.

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası yarın 13:30 – 17:30 saatleri arasında İstanbul Beyoğlun’da bulunan Çıplak Ayaklar Kumpanyası’nda “ifşa”yı konuşmaya davet ediyor.

LGBTİ+ hareketin ifşa ile tanışıklığı, ilişkisi, ifşanın hukuki boyutları ve yönteminin tartışılacağı etkinliği İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası sosyal medya hesabında şöyle duyurdu:

“LGBTİ+ komünite heteronormatif dayatmalar, olası şiddet içeren tepkiler dolayısıyla kendi güvenli alanlarını oluşturma konusunda oldukça hassas. Malum son birkaç yıldır bolca ifşa görür, duyar, yapar olduk: Fobik mekânlar, şiddet içeren flörtler, eski sevgililer...
“Peki, “ifşa” aslında neydi, bizim lugatlarımıza nasıl girdi? İfşa mekanizmaları nasıl farklı şekillerde işleyebilir? İfşa edildiğini bildiğimiz mekânlara neden ve nasıl hala gidiyoruz? İfşanın bir hafızası var mı ya da oluşturulabilir mi? Peki ya ifşanın hukuki boyutları ne? Bu süreç hukuki olarak nasıl işlemeli?
“Bu atölyede ifşa mekanizmalarını nasıl politik anlamda daha etkili ve yapıcı kullanabileceğimizi öğrenmeye çalışacağız.”

Hatice Demir, Beyza Bilal, Lara Özlen ve Burak’ın kolaylaştırıcı olacağı etkinliğin Facebook sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: yaşam
nefret