12/03/2019 | Yazar: Gözde Demirbilek

Drag performans sanatçılarının yer aldığı “İstanbul Ucubeleri” belgeseli için dayanışma partisi, Ren Bar’da.

“İstanbul Ucubeleri” belgeseliyle dayanışmak ister misiniz? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Drag performans sanatçılarının yer aldığı “İstanbul Ucubeleri” belgeseli için dayanışma partisi, Ren Bar'da.

REN Bar, 16 Mart'ta İstanbul’un drag performans sanatçılarından Konstantina Delight, Lilith HB, Stefani Spektor, Vvillieray ve Madır Öktiş’in yer aldığı “İstanbul Ucubeleri” belgeseli için dayanışma partisi düzenliyor. Yönetmen Hande Yılmaz ile birlikte belgeselde yer alan drag performans sanatçıları Florence Konstantina Delight, Lilith HB, Stefani Spektor, Vvillieray ve Madır Öktiş; film hakkında soruları cevaplamak üzere partide olacak. 22:00’de kapılarını açacak olan partide Florence Konstantina Delight, Soxana Aşırı ve Madır Öktiş katılanları şarkılarıyla eğlendirecek. Partiden elde edilen tüm gelir, Şubat 2018'den bu yana hazırlığı süren film için kullanılacak. 

“Herkese cesaret ve umut çağrısında bulunuyorum”

“İstanbul Ucubeleri” belgeselini yönetmeni Hande Yılmaz’a sorduk. Yılmaz kaosGL.org’a belgeseli şöyle anlattı:

“İstanbul Ucubeleri filmi, toplumsal cinsiyet rolleri başta olmak üzere birçok kolektif kabule karşı direnişi içersinde barındıran “drag queen” performans sanatının İstanbul’da yaşayan beş farklı temsilcisine odaklanıyor. Drag performans sanatçıları; Florence K. Delight, Lilith HB, Madır Öktiş, Stefani Spektor ve Vvillieray olmak üzere karakterlerinin oluşum süreçlerinin hikayelerini dinliyor, sahne performans şovlarını izliyor ve normlaşmış aile mefhumunu tartışmaya açıyoruz. Sanatçılar aslında bir nevi performanslarını, kendi deneyimlerinden beslenerek, bir direniş yöntemi olarak geliştiriyor ve kendi üsluplarını oluşturuyor.”

“Ben de yönetmen olarak bu direnişin performe edilişini ve gelenekçi kuralları yıkan sanatsal bir forma dönüşme süreçleri göstermek ve yaşamın her alanına nüfuz eden şiddetli müdahaleye karşı gösterilen bu güçlü duruşa daha fazla görünürlük kazandırmak istiyorum. Herkese cesaret ve umut çağrısında bulunuyorum.”

Partinin Facebook sayfasını buradan ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: yaşam
İstihdam