15/11/2008 | Yazar: Kaos GL

Bugün hem İstanbul’da hem de İzmir’de Dilek İnce’nin öldürülmesi ile ilgili basın açıklamaları olacak.

Bugün hem İstanbul’da hem de İzmir’de Dilek İnce’nin öldürülmesi ile ilgili basın açıklamaları olacak. İstanbul’daki eylem saat 12:30’da Taksim Meydanı Tramvay durağında. İzmir’deki basın açıklaması ise saat 16:00’da Konak Belediyesi Kültür Merkezi Önü - Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Alsancak’da.

BEDİ İstanbul’un duyurusu:

"Kadına Yönelik Şiddet" Erkeklikse Biz Erkek Değiliz

Gerçekleştireceğimiz "Kadına Yönelik Şiddet" karşıtı eylemin çağrı metnini yazıp yolladığımız günün akşamı (10 Kasım 2008) Ankara'dan transseksüel kadın arkadaşımız Dilek İnce'nin otomobili içinde silahlı saldırıya uğrayarak katledildiği haberini aldık. Dilek İnce Eryaman olaylarının mağduru ve aynı zamanda da tanıklarından birisiydi. Eşcinsellere, transeksüel ve travestilere yönelik nefret saldırıları ve cinayetleri politiktir.

15 Kasım Cumartesi günü saat 12:30'da Taksim Meydanı tramvay durağında toplanıp Odakule önüne kadar yürüyerek dayak, taciz, tecavüz, cinayet ve toplu linç girişimleriyle yaşanan kadına yönelik şiddeti protesto edeceğiz.

Hukukun tacizciyi akladığı ve polisin linç edeni görmezden geldiği Hüseyin Üzmez ve Eryaman Olayları yanı sıra üçüncü sayfa haberi olarak sunulan ve gündemde çok fazla yer almadan geçen taciz ve şiddet olaylarını deşifre ederek erkekleri yüzleşmeye davet ediyoruz.

Basının katılımına açık olacak eylemin yürüyüş güzergâhı üstünde yer alan Mis sokak girişi, Galatasaray Lisesi önü ve Odakule'de gazete tiyatrosu gerçekleştireceğiz. Kadına yönelik şiddeti protesto etmek isteyen her kişi ve grubun katılımını bekliyoruz.

"Kadına Yönelik Şiddet" Erkeklikse Biz Erkek Değiliz.

Taciz, Tecavüz Erkeklikse Biz Erkek Değiliz.

Linç Etmek Erkeklikse Biz Erkek Değiliz.

Namus Bekçiliği Erkeklikse Biz Erkek Değiliz.

Transeksüel ve Travestilere Yönelik Şiddet Erkeklikse Biz Erkek Değiliz.

Taksim Meydanı Tramvay Durağı

15 Kasım Cumartesi 12:30


Kaos GL İzmir & İzmir Travesti Ve Transeksüel İnisiyatifi’nin duyurursu:

10 Kasım'da, Ankara'da, bir nefret cinayetine kurban giden transeksüel arkadaşımız, Dilek İnce'nin katledilmesini, basın açıklaması ile protesto edeceğiz.

Sizleri de LGBTT Bireylere yönelik "Nefret Suçları"na karşı mücadeleye ve dayanışmaya çağırıyoruz!

Tarih: 15 Kasım Cumartesi

Saat: 16:00

Yer: Konak Belediyesi Kültür Merkezi Önü - Kıbrıs Şehitleri Caddesi / Alsancak

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam