21/11/2018 | Yazar: Kaos GL

Pembe Hayat ve SPoD’un 20 Kasım etkinliklerinden: “Biraz teori, bolca sanat, az biraz gullüm. Nihayetinde hepsi direniş.”

İstanbul’da 20 Kasım etkinlikleri: “Cinsiyet iki değildir. Ama bin yayladır” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pembe Hayat ve SPoD’un 20 Kasım etkinliklerinden: “Biraz teori, bolca sanat, az biraz gullüm. Nihayetinde hepsi direniş.”

The kiss (Bonobo)  Gwen Seemel [2012]

Pembe Hayat ve Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nin (SPoD) bu yıl birlikte düzenlediği 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Haftası Etkinlikleri’nin programı açıklandı.

23-24 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek olan etkinlikler KuirFest ortaklığı ile düzenlenecek olan “Her Story” filminin gösterimi ile başlayacak. İki gün sürecek olan etkinlikleri panel ve söyleşiler takip ediyor.

Etkinlikler arasında Gülkan Noir’in yürüteceği “Cinsiyetler Cemi” de yer alıyor. Çevirmen, editör ve yazar Noir, 24 Kasım Cumartesi 16.30’da Hrant Dink Vakfı’nda “trans yelpazesinde bir çokluk dansını” anlatacak:

“Cinsiyet bir değildir. Ama kozmos öyledir.

“Cinsiyet iki değildir. Ama bin yayladır.

“Bizim aynada gördüğümüz kendimiz değil dünyadır.

“Olmak istediğimiz cinsiyet rüya değil evlâdır.

“Cinsiyetlerin Cemi” trans yelpazesinde bir çokluk dansıdır.

“Biraz teori, bolca sanat, az biraz gullüm.

“Nihayetinde hepsi direniş.”

20 Kasım etkinlikleri tam programı için tıklayın.

Yasak, etkinlikleri İstanbul’a taşıdı

20 Kasım etkinlikleri Ankara Valiliği’nin LGBTİ+ etkinliklerine getirdiği süresiz yasak nedeniyle Ankara’da gerçekleştirilemiyor.

Ankara Valiliği, Olağanüstü Hal Kanunu’na dayanarak ilan ettiği süresiz “LGBTİ+ etkinlik yasağının” ardından 3 Ekim’de Emniyet Müdürlüğü’ne ilettiği yazıda da “LGBTT-LGBTİ vb. konular ile ilgili” etkinliklerin yasaklandığını belirtmişti. Valilik, yasağa gerekçe olarak “toplumsal hassasiyet ve duyarlılıklar”, “kamu güvenliği”, “genel sağlık ve ahlakın korunması” ve “başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması” iddialarını gösterdi.

Gülkan Noir kimdir?

Çevirmen, editör ve yazar. Şair. Erdişi. Anarşizm, Anarkofeminizm, Queer, Transfeminizm, normatif olmayan cinsellikler, beden, arzu, affekt, post sömürgecilik gibi konuları dert edinen, teorik ve edebî üretimlerde bulunan bağımsız araştırmacı. Sel Yayınları Queer Düş'ün Serisinin danışmanlarından.

İlgili haber:

Mahalle bekçilerinin baskısı 20 Kasım etkinliklerinde tartışılacak

 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam