12/08/2009 | Yazar: Umut Güner

Istanbul Bear Club’ın (IBC) düzenlediği ‘Bearphorus Uluslararası Ayı Haftası’ etkinlikleri 6-9 Ağustos tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşti.

İstanbul'daki Ayı Haftası sona erdi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Istanbul Bear Club’ın (IBC) düzenlediği ‘Bearphorus Uluslararası Ayı Haftası’ etkinlikleri 6-9 Ağustos tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşti. İspanya, Bulgaristan, Yunanistan, İtalyan ayı gruplarının katıldığı etkinliğe Türkiye’den çok sayıda ayı ve ayısever de katıldı.

Etkinlikler kapsamında Türk, Yunan ve İspanyol partileri yapıldı. Cumartesi günü Türkiyeli eşcinseller için artık bir klasik olan hamam partisi yapıldı. Hamama gelen terler esprisi ile küçücük hamamı 150’ye yakın ayı doldurdu. ‘Bu kurnadan o kurnaya çirkef sıçramış’ şarkısı eşliğinde göbek taşında yapılan göbek danslarıyla grup coştu.
 
Parti sonrasında Bearphorustaki parti, mekânlarda sigara içme yasağından kaynaklı her ne kadar barın karşısındaki çay ocağına taşınmış olsa da bu durumdan, insanlara parti, hamam dışında birkaç kelam edebilecekleri bir zaman yarattığı için hiç kimse şikâyetçi değildi. Sonra hep birlikte XLarge’a gidildi. Istanbul Bear Club üyeleri çok güzel mini showlar düzenlemişler. Kiloları 100 ile 150 arasında değişen ayıların sahnede dans etmeleri görülmeye değerdi.

 Pazar günü tekne turuna çıkıldı. Tekne her ne kadar beklediğim kadar kalabalık olmasa da çok keyifli bir beş saat geçirdik. Tekne turunun ardından hep birlikte yeniden Bearphorusun kapılarını aşındırdık. Etkinliğin kapanış partisi olan Yunan gecesi ile coştuk.
 

Etiketler: yaşam
İstihdam