04/05/2013 | Yazar: Cenk Erdem

İlk geldiğinde Türkiye delirmiş diyen çocuk akıllı da üstelik anlamış memleketi. Hem onun bunun kayırmasıyla bir yerlere gelen yeteneksizlerimizin çoğundan ışıklı, kimseler kusura bakmasın.

İlk geldiğinde Türkiye delirmiş diyen çocuk akıllı da üstelik anlamış memleketi. Hem onun bunun kayırmasıyla bir yerlere gelen yeteneksizlerimizin çoğundan ışıklı, kimseler kusura bakmasın.
Piyasaya her ne kadar saçından imajına kadar hafif kâbus bir çocuk yıldız olarak girmiş olsa da, velhasıl çocukcağızın en başından beri hiç kabahati olmadığı gibi, şimdi her halinden çok net anlıyoruz ki aksine oldukça iyi de bir baş edebilme potansiyeli var. Menajerinden, ünlü pop yıldızlarına kadar hemen herkesin ışığından ve gördüğü ilgiden nasıl yararlanacaklarını şaşırdıkları Justin Bieber aslına bakarsanız bayağı iyi de idare ediyor endüstriyi ve şöhreti.
 
Kısa sürede benzer bir devleşmeyi çocuk yıldız olarak kaldıramayan Hollywood mağduru Macaulay Culkin gibi ne kadar çok harcanmış isim oldu bugüne kadar, oysa ki Justin Bieber, ilk günden beri adı dünyada yaşanan her türlü sosyal olay sırasında trend olmaya devam ederken bile hem iyi yönetildi, hem de kendini geliştirmeyi sürdürdü. Neyse ki büyüdü de, hiç değilse müzik endüstrisinin üstü örtülü pedofilisinden sıyrıldı ve sıyrıldık artık.
 
Ne yalan söyleyeyim, hâlâ o youtube izlenme rekorları kıran ilk videosu tuhaf geliyor bana; çocuk yaşta hayranlarına eyvallah ama elinden tutan Usher dahil olmak üzere koca yıldızların o küçücük hallerindeki işbirliklerini de hâlâ çok sevimli bulamıyorum. Forbes’un 2012’de yılda 55 milyon dolarla dünyanın en çok kazanan popçusu ilan ettiği Justin son albümü “Believe” ve özellikle son albümünün ilk şarkısı “Boyfriend” itibariyle artık şarkılarına kulak verilebilir ve hatta 1 Mart 2012’de 18’i devirdiğinden beri de sesiyle de gittikçe daha dinlenilebilir halde. Son olarak Will.i.am’in 4. stüdyo albümü “#willpower”  ile düet yaptığı Bieber, “Believe” turnesiyle ülkemize de misafir olurken, ardı ardına şarkılarıyla yavaştan dj’lerin de listelerine giriyor. Sırf bir pop fenomenini yakından görmek için ve pop tarihine şahit olmak üzere Justin konserini kaçırmamak bana da farz oldu belki ama “Belieber” nasıl olunur? ayrı bir ruh durumu, Allah yardımcıları olsun.
 
“Boyfriend”, “As long as you love me”, Far East Movement’a eşlik ettiği Lady Gaga’nın prodüktörlerinden RedOne imzalı “Live your life” derken, Nicki Minaj düeti “Beauty and the Beat” şarkısından, 2013 yılbaşına hazırladığı Mariah Carey düeti, Carey’nin meşhur Christmas şarkısı “All i want for Christmas is you” videosuna kadar videolarıyla da iyice pop star havasına oturuyor Bieber. Açıkçası son turnesindeki müthiş koreografileri ve yüksek enerjili single çalışması “All around the world” için hazırlanan video ile Justin Bieber’a o rekor sayıdaki twitter takipçilerinden sonra çok sayıda yeni hayranlar da eklenecektir rahat rahat…
1994 doğumlu Bieber, YouTube videolarını izleyen Scooter Braun tarafından boşuna keşfedilmemiş. Başında tahammül edilemez olduğunu düşünen bazıları bile bahsettiğim şarkılardan en az birini sevebilir, utanmasınlar. Braun, Bieber’ın menajerliğini üstlenirken Atlanta, Georgia’da iyi ki Usher’la görüşmesini de sağlamış. R&B devi Usher’ın desteğiyle bir pop fenomenine dönüşen Bieber (Usher’ın verdiği desteğin ve gösterdiği şefkatin sınırlarını hiç bilemiyoruz…), özellikle sahnede çok iyi. Twitter takipçi sayısı 38 milyon kişiyi geçen Bieber, ister kabul edin, ister etmeyin pop tarihinin dev yıldızlarından biri oldu bile. Bieber’ın, 18. yaşgününün Twitter tarihinde en çok tweet atılan konu olduğunu da eminim hatırlayanlar vardır. Çocuk ne yapsın? Çok seviliyor. Bir ara, Amerikalı hayranları abartarak sanatçının malum erkekliğine Jerry ismini de taktılar da, Jerry kısa sürede twitter kahramanına bile dönüştü ve zavallı Bieber, “Küçük Jerry nasıl?” sorusuyla bir radyo şovunda açılan muhabbetle nasıl fena utandı bilemezsiniz. Hayranlarının ağzına kırmızı “Bieber”… Hem bravo, vücut çalıştığı kadar, koreografi de çalışıyor belli; kimse kusura bakmasın çok iyi dans ediyor, hem zaten arkasında güçlü bir ekip var ve Justin Bieber azıcık daha büyüdüğünde, dayanır da aynı kuvveti ve kendini daha çok geliştirme hevesini de gösterebilirse, kimbilir çocukluğundan beri bildiğimiz bir pop kralı daha geliyor demektir. Velhasıl konserinde de 30 bin genç her şarkısına eşlik ediyordu; çıkış şarkısı all around the world’den, piyano başına geçtiği Believe şarkısına, olağanüstü koreografilerle dans ettiği Boyfriend ve Somebody to love’dan, bateri başına geçtiği dakikalara kadar bizde pek rastlanmayan türden bir ışığa da sahipti Bieber, laf etmesinler kırmızı Bieber sürerim. İlk geldiğinde Türkiye delirmiş diyen çocuk akıllı da üstelik, anlamış memleketi. Hem onun bunun kayırmasıyla bir yerlere gelen yeteneksizlerimizin çoğundan ışıklı, kimseler kusura bakmasın.

Etiketler: kültür sanat
nefret