13/05/2013 | Yazar: Kaos GL

Dünya Vicdani Retçiler Günü’nde İstanbul, Diyarbakır, Eskişehir ve Siirt’te etkinlikler gerçekleştirilecek.

İstanbul’dan Diyarbakır’a Vicdani Ret Etkinlikleri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Dünya Vicdani Retçiler Günü’nde İstanbul, Diyarbakır, Eskişehir ve Siirt’te etkinlikler gerçekleştirilecek.
Vicdani Ret Derneği’nden Buluşma
15 Mayıs Dünya Vicdani Retçiler Günü etkinlikleri kapsamında 18 Mayıs’ta düzenlenecek etkinlikle kuruluşunu duyuracak olan Vicdani Ret Derneği, “Vicdani Ret Buluşması”nın ardından ret açıklamaları da gerçekleştirecek.
 
“Vicdani Ret Buluşması” Beyoğlu’ndaki Cezayir Toplantı Salonunda, 14:00-17:30 saatleri arasında yapılacak. Saat 17:30’da ise Galatasaray Meydanında dernek tarafından basın açıklaması ve vicdani ret açıklamaları gerçekleştirilecek.
Diyarbakır’da Militarizm, Vicdani Red Hareketi ve Barış Konferansı
KeSKeSoR ve Dut Ağacı Kolektifi 15 Mayıs Dünya Vicdani Retçiler Günü vesilesiyle Diyarbakır’da iki günlük konferans düzenleyecek.
 
Çözüm sürecine dair atılan adımların da ele alınacağı “Militarzim, Vicdani Rad ve Barış” konferansı 18-19 Mayıs tarihlerinde, Diyarbakır Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Konferans Salonu’nda yapılacak.
 
“Güvenlik Siyaseti ve Demokratikleşme Mücadelesi” ve “Profesyonel 0rdu ve Toplumun Militarizasyonu” başlıklı paneller 18 Mayıs Cumartesi günü olurken aynı gün Veysi Altay’ın yönetmenliğini yaptığı “Faili Dewlet” filminin de gösterimi yapılacak.
Konferansın ikinci gününde ise “Savaşla Kurulan Hayatlar ve Barış Süreci” ve “Zorunlu Askerlik ve Militarizme Karşı Mücadele” panelleri gerçekleştirilecek. Yönetmen Dilek Gökçin’in “Buka Barane” adlı çalışması gösterilecek.

Fotoğraf Sergisi: İhsan Kaçar’ın “Savaşın Kadınları” başlıklı fotoğraf sergisinin yer alacağı konferansın film gösterimleri Sümerpark Gösteri Salonu’nda yapılacak.
Eskişehir’de Dünya Vicdani Retçiler Günü
Dünya Vicdani Retçiler Günü vesilesiyle Eskişehir’de ise 14 Mayıs Salı günü, Mehmet Atak’ın katılımıyla bir forum düzenlenecek. 15 Mayıs ÇarşambagünündeFull Metal Jacket” filminin gösterimi ve ardından askerlik üzerine söyleşi yapılacak.
 
Her iki etkinlik de 16:30’da, Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kat 3 Alternatif Salon’da gerçekleştirilecek.

Siirt’te Dünya Vicdani Retçiler Günü
Siirt’te Vicdani Red paneli, 16 Mayıs’ta Halil Savda, İbrahim Yaylalı ve Muhammed Serdar Delice’nin katılımıyla yapılacak.
İnsan Hakları Derneği (İHD) Siirt Şubesi’nin düzenlediği etkinlik,  saat: 17.30’da, Fatih Cafe’de (Bilekler Spor Kompleksi karşısı) başlayacak.
 
HDK Galatasaray’da olacak 
Dünya Vicdani Retçiler Günü’nde (15 Mayıs),  saat 19:00’da, Halkların Demokratik Kongresi Antimilitarizm ve Vicdani Ret Komisyonu tarafından “Halkların Barışı için Askerliği reddet!..” açıklaması yapılacak.

Etiketler: insan hakları, askerlik
İstihdam