01/04/2009 | Yazar: Anıl Üver

İsviçre’nin Zürih şehri lezbiyen bir vali tarafından yönetilecek.

İsviçre’nin Zürih şehri lezbiyen bir vali tarafından yönetilecek. Sosyal demokrat aday, açık lezbiyen Corine Mauch, Freisinnig-Demokratische Partei (FDP)’den rakibini farkla geçerek, ülkenin en büyük şehri Zürih’in tarihinde ilk kadın vali olarak tarihe geçti. 

Sosyal Demokrat Parti (SP)’nin ulusal kurul üyesi Ursula Mauch’un kızı 48 yaşındaki tarım ekonomisti Corine Mauch son olarak başkent Bern’de parlamentoda hizmet yapıyordu. Bir zamanlar iki kadın rock grubunda da yer alan Mauch, uzun zamandır birlikte yaşadığı sevgilisiyle Zürih’teki Unterstrass lojmanlarında ikamet ediyor.

Seçimlerden önce, cinsel yöneliminin kendisine ne kâr ne de zarar getireceğini söyleyen Mauch, ‘benim özel hayatım Zürih’te yaşayan insanlar için bir rol oynamıyor’ demişti.
 
Eşcinsellerle ilgili konulara doğal olarak daha duyarlı olacağını belirten Mauch, ‘Zürih’te zaten eşit haklar ve ayrımcılık konularında hedeflerimizin çoğuna ulaştık’ diyerek asıl meselenin bankaların neden olduğu krizin ağır sonuçlarıyla mücadele etmek olduğunun altını çizdi.
 
Seçim sonuçları şehirde mutluluk yarattı. Zürih üniversitesinden bir siyaset bilimci, lezbiyen bir valinin seçilmesinin şehir için avantaj olduğunu belirtti. ‘Şehrimizde birçok gey ve lezbiyen yaşamaktadır, şehrimizin ileri görüşlü olduğunu göstermesi açısından bu sonucun iyi olacağını düşünüyorum’ diye ekledi.
 
Lezbiyen adayın vali seçilmesine paralel olarak, bu yaz Avrupa Onur Yürüyüşü ‘Europride 09’ de Zürih’te yapılacak.


Etiketler: yaşam, siyaset
nefret