09/12/2015 | Yazar: Yıldız Tar

İşyerinde homofobik ayrımcılık sadece mühendislik sektöründe 11.2 milyar Sterlin zarara yol açıyor. LGBT’lerin açık kimliğiyle çalışamaması üretkenlik ve yaratıcılığı düşürüyor.

İşyerinde homofobik ayrımcılığın maliyeti: 11 milyar Sterlin! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İşyerinde homofobik ayrımcılık sadece mühendislik sektöründe 11.2 milyar Sterlin zarara yol açıyor. LGBT’lerin açık kimliğiyle çalışamaması üretkenlik ve yaratıcılığı düşürüyor.

Birleşik Krallık’ta yapılan bir araştırma sonuçları işyerinde homofobinin sadece mühendislik sektöründe 11.2 milyar Sterlin zarara yol açtığını gösterdi.

Muhafazakar Parti’den Milletvekili Alec Shelbrooke ve İnterMühendislik ağı Başkanı ve Kurucusu Dr Mark McBride-Wright’ın ortaklaşa yayınladığı araştırma, homofobik zorbalık ve işyerinde ayrımcılığın sektördeki LGBT’lerin açılmasını engellediğini açığa çıkardı.

Araştırmaya göre, işyerinde homofobi sonucu kimliğini gizlemek zorunda kalmak şirketlerin zarar etmesine yol açıyor, çalışanların üretkenliğini ve yaratıcılığını azaltıyor.

Mühendislik sektöründeki LGBT çalışanların büyük bir çoğunluğu işten atılma korkusuyla gizli kalmayı tercih ediyor. Görüşülen mühendislerin yüzde 33’ü ise cinsel yönelimlerinin kariyerlerinde ilerlemelerini engelleyeceğini düşünüyor.

Araştırma sonuçları sektördeki firmaların bir araya gelerek homofobi ve transfobi ile mücadele etmesi çağrılarının yapılmasına yol açtı.

Kendisi de eski bir mühendis olan Milletvekili Shelbrooke araştırma sonuçlarına ilişkin şunları söyledi:

“LGBT’lere dönük ayrımcılığa karşı ilerici bir yaklaşım geliştiren şirketlerin üretkenliğinde yüzde 30 bir artış olduğunu gözlemliyoruz. LGBT’lerin açık kimliğiyle çalışabiliyor olması daha mutlu ve uyumlu bir işyeri ortamı yaratılmasını sağlıyor.” 


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
nefret