19/03/2012 | Yazar: Murat Çınar

Proje baştan beri gerek çevreye yapacağı olumsuz etkiden, gerek yüksek masrafından ve gerekse de katılımcı firmaların mafya bağlantılarından dolayı yerel ve uluslararası direnişin hedefi halinde

İtalya’da Hızlı Tren Projesine Karşı Açlık Grevi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Hızlı tren projesinin (TAV - Treno ad alta velocita) açık bir şekilde tartışılması talebinde olan bir grup Torino’da açlık grevine başladı.
 
Torino (İtalya) ve Liyon (Fransa) arasında kurulması planlanan ve kırk yıla yakın bir zamandır projelendirme aşamasında olan hızlı tren son yıllarda ilk inşaat çalışmalarına başladı. İlk zamanlardan beri gerek çevreye yapacağı olumsuz etkiden, gerek yüksek masrafından ve gerekse de katılımcı firmaların mafya bağlantılarından dolayı yerel ve uluslararası direnişin hedefinde oldu.
 
Mario Monti’nin liderliğindeki teknik hükümetin de gerçekleştirilmesine destek verdiği projeyi analiz eden ve neden gereksiz olduğunu açıklayan ve 360 bilim insanının hazırladığı çalışma ile konu yeni bir boyut aldı. Buna rağmen hızlı tren yanlısı yerel ve ulusal yönetimler cevap olarak sessiz kalmayı tercih ettiler veya projenin yapılmasınn gerekli olduğunu söylemekle yetindiler.
 
Gerek yöneticilerin gerekse de ana akım mecraların farksız duruşunu protesto etmek ve bir kamuoyu oluşturmak için bir grup yurttaş Ascoltateli (dinleyin onları) adlı açlık grevi sürecini başlattı. 17 mart cumartesi başlayıp ilk etapta onbeş gün sürecek olan eylem Torino kentinin en işlek sokağı Via Garibaldi’de iki çadır ile gerçekleşiyor.
 
Yeniden Kuruluş Komünist Partisi (Rifondazione Comunista) genel sekreteri Paolo Ferrero, Piemonte eyaleti meclis üyesi Fabrizio Biole, Torino belediyesi meclis üyesi Michele Curto ve Vittorio Bertola gibi bazı siyasetçiler de açlık grevine kısa veya uzun sürelerle katılıyor.
 
İlgili haber:
 
İtalya’da Tarihi Direnişte Son Aşamaya Gelindi

Etiketler: yaşam, ekoloji
İstihdam