14/08/2020 | Yazar: Kaos GL

İYADER’in toplumsal cinsiyet eşitliğini yaygınlaştırarak farkındalık oluşturmayı hedeflediği Toplumsal Cinsiyet Aktivist Eğitimi başvuruya açıldı.

İYADER’den Toplumsal Cinsiyet Aktivist Eğitimi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İnsanca Yaşam ve Demokratik Toplum Derneği’nin (İYADER) Avrupa Birliği Sivil Düşün “Bizi Bağlayan Şeyler Özel Desteği” kapsamında gerçekleştirmeyi planladığı Toplumsal Cinsiyet Aktivist Eğitimi başvuruya açıldı.

İYADER bu eğitim ile pandemi döneminde artan şiddet ve ev içindeki sorumlulukların kadınların üzerine yıkılmasına ve artan cinsiyet eşitsizliğine karşı toplumsal cinsiyet eşitliğinin yaygınlaştırarak toplumda farkındalık oluşturulmasını amaçlıyor. Türkiye’de 7 bölgeden seçilecek 14 kişiye çevrimiçi ortamda eğitim vererek bu aktivistler aracılığıyla yerellerde toplumsal cinsiyet eşitliğini yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Kimler katılabilir?

Toplumsal cinsiyet alanında gençlerin bilinçlendirilmesini sağlamak ve belirli kalıplara oturttukları toplumsal cinsiyet algılarını kırmak amacıyla, bu alanda gönüllü olarak çalışmak isteyen sosyoloji, psikoloji, hukuk, sosyal hizmet bölümlerinden mezun ve/veya sivil toplum örgütlerinde gönüllü olarak çalışan 14 katılımcıya eğitim verilecek. Eğitim sonunda, bu eğitimi alan 14 katılımcının kendi belirleyeceği yerlerde online ve/veya yüz yüze Toplumsal Cinsiyet Eğitimi vermesi bekleniyor. İYADER başvuracaklardan bu beklentiyi göz önünde bulundurmalarını rica ediyor; eğitimlerin tamamına katılımın zorunlu olduğunu belirtiyor.

7-20 Eylül 2020 tarihleri arasında akşam saatlerinde günde 2 ve/veya 3 saat olacak şekilde çevrimiçi ortamda gerçekleşecek olan Toplumsal Cinsiyet Aktivist Eğitimi’ne katılmak için 30 Ağustos 2020 tarihine kadar buradan başvuru formunu doldurabilirsiniz.


Etiketler: eğitim
nefret