23/08/2019 | Yazar: Kaos GL

Lambdaistanbul, geçirdiği trafik kazası nedeniyle 2015 eylül ayında hayatını kaybeden LGBTİ+ aktivisti Zeliş’i doğum gününde yapılacak olan anmaya çağırıyor.

İyi ki doğdun Zeliş! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lambdaistanbul, geçirdiği trafik kazası nedeniyle 2015 eylül ayında hayatını kaybeden LGBTİ+ aktivisti Zeliş’i doğum gününde yapılacak olan anmaya çağırıyor.

Lambdaistanbul Derneği geçirdiği trafik kazası nedeniyle 2015 eylül ayında hayatını kaybeden LGBTİ+ aktivisti Zeliş’i doğum gününde yapılacak olan anmaya çağırıyor.

Anma, Türkiye'deki eşcinsel ve biseksüel kadınların toplum içindeki temsiline odaklanan “Beyaz Atlı Prens Boşuna Gelme” belgesel filminin yönetmenlerinden Zeliş’in doğum günü olan 1 Eylül Pazar saat 19:00’da İstanbul’da bulunan Anahit Sahne’de gerçekleşecek.

“bize ilham olan yoldaşımız zeliş'in doğum günü için toplaşıyoruz”

Lambdaistanbul etkinliği şöyle duyurdu:

“-bugün özgürlük için ne yaptın?

“-sabahleyin evden çıktım, bir kere buradan başlıyor, sokağa çıkarak başlıyor.”

“şehirde yavaşça dolaşıyorum; evler, balkonlar yaslanmış içlerindeki saklı hayatlara...

“yine kalabalıkta buluyorum seni, şehrin önemli sokaklarında, güzelliğin neresinde olduğu bilinemeyen/öngörülemeyen” Ena Fili (H. Alexiou)

“Dayanışmayı, paylaşmayı, mücadeleyi, özgürlüğü ve aşkı yaşayışıyla bize ilham olan yoldaşımız, dostumuz zeliş'in doğum günü için toplaşıyoruz.”

Etkinliğin ayrıntılarına buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: yaşam
İstihdam