24/03/2011 | Yazar: KAOS GL

Erkek Karakter, Kadın Karakter, Senaryo, Film, İzleyici, Jü

İzleyici Bamya'sı Yahşi Batı'nın Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Erkek Karakter, Kadın Karakter, Senaryo, Film, İzleyici, Jüri Özel- Tek Taşlı, Üç Buçuk-Homofobi ve Kaşıkçı Bamyası ödülleri, 2010 yılında vizyona giren yerli sinema filmleri arasındaki on film, toplam sekiz dalda Altın Bamya Ödüllerinin sahibi oldu.
 
Ödüller ve sahipleri
Erkek Karakter Ödülü Çerkez ve Akrep karakterleriyle "Ejder Kapanı"na, Kadın Karakter Ödülü Latife Hanım karakteriyle "Veda"ya, Senaryo Ödülü "Av Mevsimi"ne, Film Ödülü "Romantik Komedi"ye verildi.
Altın Bamya web sitesinde yer alan ve 2010 yılında vizyona giren tüm filmler arasında yapılan online oylama sonucunda belirlenen İzleyici Bamyası "Vahşi Batı"nın oldu.
Jüri Özel Ödüllerinden Tek Taşlı Bamya Ödüllerini "Harbi Define", "Kukuriku: Kadın Krallığı" ve "Vay Arkadaş" filmleri kazandı.
Jüri Özel - Homofobi - Üç Buçuk Bamya Ödülü "Yahşi Batı"ya, Jüri Özel - Kaşıkçı Bamyası Ödülü ise "Mahpeyker: Kösem Sultan, Sultanın Sırrı" filmlerine verildi.
Karakterler, senaryolar ve filmler, "kadınlarla ilgili yanlış mitlerin, algıların, cinsiyetçi bakışın sinemada yeniden üretilip temsil edilmesi ve bu ayrımcılığın kanıksanır kılınması ile kadınlara dair alanların daraltılmasına dair erkek egemen bakışın ağırlığı açısından" ön jüri tarafından değerlendirildikten sonra, geniş jürinin oylamasına açılmıştı.
 
Törene katılım mutlu etti
Bu yıl üçüncü kez verilen Altın Bamya'ların ödül törenlerine katılım ve ilgi de her geçen yıl artıyor. Bu yılki tören, 20 Mart'ta Cezayir'de yapıldı.
Akademi üyeleri, bu yılın ödül adayı filmlerle ilgili sinemacıların törene katılımlarını "Altın Bamya Ödüllerinin amacı açısından umut ve memnuniyet verici" olarak değerlendirdi.
Ödüllerin, oyunculara değil karaktere; senaryo ve filmlere verilen emeğe ya da kişilere değil, kendini bilinçli veya bilinçsizce gösteren zihniyete verildiğinin altını çizen Akademi üyeleri, bu yıl da bu sembolik ödüllerin daha sonraki yıllarda aday film bulamamak dileğiyle verildiğini belirtti.



Etiketler: kültür sanat
İstihdam