09/10/2019 | Yazar: Kaos GL

İzmir Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyonu, ayda iki kez bir araya gelecek.

İzmir Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyonu toplantı programı belli oldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

2018’in Kasım ayında kurulan İzmir Barosu LGBTİ+ Komisyonu, toplantı programını açıkladı. Komisyon bu dönem ayda iki kez bir araya gelecek.

İki haftada bir Çarşamba günleri bir araya gelecek olan Komisyon’un ilk toplantısı bugün (9 Ekim) saat 18:00’de İzmir Barosu Merkez Bina’da olacak.

Nasıl kuruldu?

İzmir Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyonu, İzmir Barosu Başkanlığı'na bağlı olarak, bu yönergede düzenlenen esaslar çerçevesinde faaliyet göstermek üzere İzmir Barosu Yönetim Kurulunun 16.10.2018 tarihli kararı ile kuruldu.

Komisyon, LGBTİ+ hakları alanında ulusal ve uluslararası hukuk ekseninde, insan haklarının tanınması, korunması, uygulanması, geliştirilmesi, farkındalığın arttırılması, LGBTİ+’ların hak taleplerinin görünür kılınması açısından mesleki, kuramsal ve uygulamaya yönelik disiplinler arası bir yaklaşımla araştırma ve çalışma yapıyor. Faaliyetlerin koordine edilmesi ve yönetim kurulu ile iletişimin sürdürülmesi için etkinlikler, aynı cinsiyetten olmayan iki eş koordinatör aracılığı ile yürütülüyor. Komisyon kararları toplantılarda alınıyor.

İzmir, Ankara ve Samsun’un ardından Diyarbakır

2018 Ekim ayında, LGBTİ+’ların hak taleplerinin görünür kılınması açısından mesleki, kuramsal ve uygulamaya yönelik disiplinler arası yaklaşımla araştırma ve çalışma yapmak üzere ilk LGBTİ+ Hakları Komisyonu İzmir Barosu bünyesinde kurulmuştu. Aralık ayında hem LGBTİ+’lara dönük hak ihlallerine karşı çalışmayı hem de avukatlar arasında dayanışmayı güçlendirmeyi hedefleyen Ankara Barosu LGBTİQ+ Hakları Merkezi’nin kuruluş haberi gelmişti. 2019 Nisan ayında ise Samsun Barosu’nda şiddet mağduru kadın, çocuk ve LGBTİ+’lara ücretsiz hukuki danışmanlık ve avukat desteği vermek üzere “Cinsel Ayrımcılığa Maruz Kalan Bireylerin Haklarını Koruma Komisyonu’nun kuruluşu olağan genel kurulunda kabul edilmişti. LGBTİ+’lara yönelik nefret söylemi ve nefret suçlarıyla mücadele etmek, LGBTİ+’ların hak ve özgürlüklerini savunmak amacıyla Eylül ayında Diyarbakır Barosu İnsan Hakları Merkezi bünyesinde LGBTİ+ Hakları Komisyonu kuruldu.


Etiketler: insan hakları
İstihdam