11/12/2019 | Yazar: Kaos GL

İzmir Barosu ve Kaos GL Derneği, Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Temelli Ayrımcılık Konulu Bireysel Başvurularda (AYM / AİHM) Avukatların Kapasitesinin Arttırılması Eğitimi düzenledi.

İzmir Barosu ve Kaos GL avukatlara yönelik kapasite arttırma eğitimi gerçekleştirdi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL ve İzmir Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyonu’nun ortak etkinliği olarak düzenlenen Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Temeli Bireysel Başvurularda Avukatların Kapasitelerinin Arttırılması Eğitimi, 7-8 Aralık 2019 tarihlerinde İzmir Barosu’nda gerçekleştirildi.

Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. İdil Işıl Gül, İstanbul Barosu üyesi Av. Benan Molu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) eski raportörü ve İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı Av. Tuğçe Duygu Köksal, Kaos GL Hukuk Koordinatörü Av. Kerem Dikmen’in sunumları ile gerçekleşen eğitime 30 avukat katıldı.

Eğitimde İzmir Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyonu Eş Koordinatörü Evrim Demirtaş tarafından komisyon çalışmaları hakkında bilgi verildi.

İki gün süren eğitimin ardından İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, sivil toplumla iş birliği ve LGBTİ+ hakları alanındaki hukuk mücadelesinin önemine vurgu yapan kısa bir konuşmanın ardından eğitmenlere teşekkür belgelerini sundu.


Etiketler: insan hakları
İstihdam