13/03/2019 | Yazar: Kaos GL

İzmir Barosu, “Toplumsal Cinsiyet Bakış Açısıyla Kadın Hakları Forumu” düzenliyor.

İzmir Barosu’ndan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Forumu” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İzmir Barosu, “Toplumsal Cinsiyet Bakış Açısıyla Kadın Hakları Forumu” düzenliyor.

İzmir Barosu, bugün (13 Mart) saat 13:00’te hukuk fakültesi öğrencilerinin katılımıyla “Toplumsal Cinsiyet Bakış Açısıyla Kadın Hakları Forumu” gerçekleştirecek.

İzmir Barosu Konferans Salonu’nda gerçekleşecek olan forumda toplumsal cinsiyet kavramına bağlı kalarak yasal düzlemde kadın hakları, kadınlara ve LGBTİ+’lara yönelik şiddet tartışılacak.

Ayrıntılı bilgi ve sorularınız için etkinliğin Facebook sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Haberiniz var mı?

LGBTİ+'ların hak taleplerinin görünür kılınması açısından mesleki, kuramsal ve uygulamaya yönelik disiplinler arası yaklaşımla araştırma ve çalışma yapmak üzere İzmir Barosu Yönetim Kurulunun 16.10.2018 tarihli kararı “LGBTİ+ Hakları Komisyonu” kuruldu.

İzmir Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyonu; LGBTİ+ hakları alanında ulusal ve uluslararası hukuk ekseninde, insan haklarının tanınması, korunması, uygulanması, geliştirilmesi, farkındalığın arttırılması, LGBTİ+’ların hak taleplerinin görünür kılınması açısından mesleki, kuramsal ve uygulamaya yönelik disiplinler arası bir yaklaşımla araştırma ve çalışmalar yapıyor. Faaliyetlerin koordine edilmesi ve yönetim kurulu ile iletişimin sürdürülmesi için etkinlikler, aynı cinsiyetten olmayan iki eş koordinatör aracılığı ile yürütülüyor.


Etiketler: insan hakları
İstihdam