22/07/2015 | Yazar: Can Tülük

Suruç’taki yoldaşlarımızın yaşadıkları ile ilgili hükümeti ve devletin yetkili organlarını sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz.

İzmir Gökkuşağı Dayanışma Ağı: Suruç’taki dostlarımız yalnız değil! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İzmir’den homofobi ve transfobi karşıtları ortak basın açıklamasıyla Suruç katliamını kınadı: Suruç’taki yoldaşlarımızın yaşadıkları ile ilgili hükümeti ve devletin yetkili organlarını sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz.

LGBTİ örgütlerinin Suruç katliamını kınayan ve dayanışmaya çağıran açıklamasından sonra İzmir GDA (Gökkuşağı Dayanışma Ağı) ve bileşenleri Suruç’taki katliama karşı basın açıklaması yaptı. Her türlü barışçıl girişimin yanında olduğunu ve olacağını vurgulayan İzmir GDA'nin basın açıklaması şöyle:

“İzmir Gökkuşağı Dayanışma Ağı olarak, Kobane’de yeni bir yaşamı hep birlikte ve dayanışma ruhu içinde kurmak için Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun çağrısıyla, Türkiye’nin birçok yerinden yola çıkarak Suruç’ta Amara Kültür Merkezi’nde bir araya gelen ve Kobane’ye doğru yola çıkmaya hazırlanan dostlarımıza yönelik yapılan saldırıyı lanetleniyor ve yaşanan katliam sonrası hayatını kaybeden ve yaralananların acılarını paylaşıyoruz.

“Türkiye’de ve Ortadoğu’da barışın sağlanması için katil ve tecavüzcü IŞİD başta olmak üzere, bu zihniyetteki örgütlerin zulümlerine son verilmesi şarttır. Bu alanda etkin bir mücadele yürütmek, görevlerini ihmal eden, kötüye kullanan yetkilileri araştırmak, soruşturmak ve yargılamak, hükümetin ve devletin öncelikli görevidir. Bu görevi herhangi bir bahane ardına sığınarak etkin bir şekilde yerine getirmemek, kalıcı barışın önünde engel teşkil etmek olacaktır. Suruç’taki yoldaşlarımızın yaşadıkları ile ilgili hükümeti ve devletin yetkili organlarını sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz.

“LGBTİ bireyler ve örgütleri olarak özgürlük mücadelemiz içinde her türlü barışcıl girişimin yanında olduğumuzu ve olacağımızı belirterek, İzmir Gökkuşağı Dayanışma Ağı olarak, Suruç’ta yaralanan ve hayatını kaybeden dostlarımızın yalnız olmadığını göstermek ve onların hayalini kurduğu barışı yaşatmak için Türkiye ve Ortadoğu’da verilen sivil mücadele girişimleri ile her zaman dayanışma içinde olacağımızı belirtiyoruz.”

İzmir Gökkuşağı Dayanışma Ağı bileşenleri:Dokuz Eylül Üniversitesi Eşit Şerit Topluluğu, Ege Üniversitesi LeGeBİT Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Topluluğu, Eğitim-SEN İzmir 2 No’lu Şube LGBTİ Komisyonu, HDK İzmir LGBTİ Komisyonu, İzmir Ekonomi Üniversitesi Eşit Platform Kulübü, İzmir LGBTİ İnisiyatifi, İzmir Liseli LGBTİ Oluşumu, SDP İzmir LGBTİ Komisyonu, Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği, T-Kulüp İzmir


Etiketler: yaşam
İstihdam