20/05/2015 | Yazar: Can Tülük

İzmir Gökkuşağı Dayanışma Ağı, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi "Müsvedde Topluluğunun" düzenlediği bahar şenliklerine "yaşayan kütüphane" olarak katıldı.

İzmir Gökkuşağı Dayanışma Ağı, Yaşayan Kütüphane’deydi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İzmir Gökkuşağı Dayanışma Ağı, Yaşayan Kütüphane etkinliğinde katılımcıların sorularını yayınladı.
İzmir Gökkuşağı Dayanışma Ağı, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi "Müsvedde Topluluğu"nun düzenlediği bahar şenliklerine "yaşayan kütüphane" olarak katıldı.
 
Düzenlenen Yaşayan Kütüphane’ye lezbiyen, gey, biseksüel, trans, muhafazakâr, Hıristiyan, Alevi, Ermeni, ateist, seks işçisi, interseks, vegan, vejetaryen, Kürt kitaplar katıldı.
Yaşayan kütüphane, alışılagelmiş bir kütüphane gibi hizmet veren, okuyucuların gelip kütüphane katalogundan belli bir müddet alması esasına dayanıyor. Okuyucu kitaptan istediği bilgiyi aldıktan sonra kitabı kütüphaneye iade ediyor, süreyi uzatabiliyor yahut başka bir kitaba yönelebiliyor. Yaşayan kütüphaneyle normal bir kütüphane arasındaki tek ve en önemli fark kitapların insanlardan oluşması ve okuyucularla diyaloga girmesi. Kütüphanede bulunan kitaplar sıklıkla kendilerine karşı önyargı beslenen guruplardan ve sistematik bir şekilde ayrımcılık ve sosyal dışlanmaya maruz kalan guruplardan belirleniyor. Okuyucu kendi "önyargıları" ve bilmedikleri ile ilgili konuşmak isteyen ve bu deneyim için vaktini ayıran herhangi biri olabiliyor. Yaşayan kütüphanede kitaplar yalnızca konuşmuyor okuyucunun yönelttiği soruları yanıtlıyor.

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam