25/05/2015 | Yazar: Mustafa H.

İzmir Gökkuşağı Dayanışma Ağı (GDA), bu sene yürüyüşü daha eğlenceli ve düzenli hale getirmek adına gönüllüler arıyor.

İzmir Gökkuşağı Dayanışma Ağı (GDA), bu sene yürüyüşü daha eğlenceli ve düzenli hale getirmek adına gönüllüler arıyor.
 
Geçtiğimiz sene dans topluluklarıyla, ritim ve müzik topluluklarıyla coşkulu bir şekilde kutlanan İzmir Onur Yürüyüşü’nün bu sene üçüncüsü düzenlenecek.
 
Gönüllüler ile bir araya gelmek isteyen İzmir Gökkuşağı Dayanışma Ağı dün (24 Mayıs) saat 12’de Alsancak Raş Bar&Cafe’de toplanarak bir kahvaltı düzenledi.
 
Bol sohbetli ve neşeli geçen kahvaltının ardından gönüllülerle birlikte bir toplantı yapıldı. Toplantıya giriş yapan İzmir Siyah Pembe Üçgen Derneği’nden Erdem Gürsu İzmir Onur Yürüyüşü’nün kısaca tarihçesinden, geçmiş yıllardaki deneyimlerinden bahsetti. Gürsu, 1. İzmir Onur Yürüyüşü’nün Gezi Parkı zamanına denk geldiğini ve o zamanki kalabalığı “2. Onur Yürüyüşü’nde görebilir miyiz” diye tereddütüne düştüklerini ama daha büyük bir kalabalıkla karşılaştıklarını heyecanlı bir şekilde dile getirdi. Gönüllüler grubuna neden ihtiyaç duyulduğunu ve geçen sene karşılaştıkları eksiklikleri bu sene gidermek için bu gruba ihtiyaç duyduklarını ekledi.
 
Gürsu daha sonra geçen seneki yürüyüşü yerel örgütlenmelerle nasıl örgütlendiklerini ve bu organizasyon ekibiyle beraber ortak çalışma yürüttüklerini ve bu organizasyon ekibinin isminin artık “İzmir Gökkuşağı Dayanışma Ağı” olduğunu söyledi. Bunlara ek olarak İzmir SPÜ’den konuşan Selda Şenol ise GDA’nın da aslında bir ihtiyaçtan duyduğunu ve etkinliklerin çakışmaması adına beraber hareket ettiklerini ifade etti.
 
Toplantıda gönüllülerin de önerileri alındı. Geçen seneki yürüyüşte ailelerin görünürlülüğünün olmadığı ve bu sene bu görünürlülüğün olması “Annenim, yanındayım” gibi lolipopların olması gerektiği söylendi. Yürüyüşten sonra eğlenceli vakit geçirmek adına küçük bir dans gösterisinin ve müzik gruplarının sahne alabileceği ifade edildi.
 
Gönüllülerden yürüyüşü yayınlaştırmak adına sosyal medyanın aktif bir şekilde kullanmaları ve çalışmalara katılmaları bekleniyor.
 
Gökkuşağı Dayanışma Ağı yürüyüşe kaynak geliştirmek adına 5 Haziran’da bir parti düzenleyecek. Kahvaltıya katılamayıp gönüllü olmak isteyenler ise bu linke tıklayarak gönüllü olmak için iletişime geçebilirler. 

Etiketler: yaşam
İstihdam