22/05/2019 | Yazar: Kaos GL

İzmir Pride Komitesi, bu hafta sonu partiye davet ediyor!

İzmir: Pre-Pride Party Vol.2 Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

 

İzmir Pride Komitesi, bu hafta sonu partiye davet ediyor!

İzmir Pride Komitesi, 7. İzmir LGBTİ+ Onur Haftası’na sayılı haftalar kala bu hafta sonu parti düzenliyor. İzmir Pre-Pride Party Vol.2’nin kapıları 25 Mayıs Cumartesi akşamı saat 21:30’da Alsancak NEVA’da açılacak.

Geliri 7. İzmir LGBTİ+ Onur Haftası için kullanılacak olan partide Zana Del Rey Souleyman, DJ Dennis ve d-Cey müzikleriyle eğlendirecek.

Partiye katılmadan önce…

İzmir Pride Komitesi, İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi ile birlikte kullandığı parti metnini hatırlatarak “Hep birlikte rahat eğlenebilmek için, partiye gelmeden önce okuyalım” diyor;

“1. Partide istediğin kıyafetleri giyebilir veya giyinmeyebilirsin. Unutma, çıplak biri “izin alınmadan dokunulabilir biri” anlamına gelmez!

2. Dans et. Terden sırılsıklam oluncaya kadar. Ama dans ederken de dikkat et, kimsenin alanına müdahale etme, rızasını almadan dokunma.

3. Tanış, konuş, yürü, yürüş, flört et. Fakat şu kuralı aklından çıkarma: Bir kişiyle gerçekleştirmek istediğimiz her davranışta o kişinin onayını almak mecburidir. “Hayır” cevabını aldığın zaman ısrar etme, ikna etmeye çalışma, rıza inşa etmeye kalkışma. Hayır demek, hayır demektir.

4. Bu partide performansçılara rastlayabilirsin. Onların da bu partideki diğer herkes gibi kişisel alanlarına müdahale edilmesinden rahatsız olacaklarını ve onlara rızaları dışı dokunamayacağını hatırla; kıyafetlerini, bıyıklarını ya da peruklarını çekiştiremezsin, fotoğraflarını çekemezsin.  Sor.

5. Duyacağın şarkıları çok sevebileceğin gibi sevmeyebilirsin de. Sana partilerimizde müzik çeşitliliğine önem vereceğimizin sözünü veriyoruz. Elbet senin müzik zevkine hitap edecek partilerimiz de olacaktır. Bu nedenle gecelerimizde çalan DJ arkadaşlarımızı performansları sırasında rahatsız/taciz etme, ekipmanlarına zarar verme ihtimali olacak eylemlerden kaçın, istek şarkıda bulunma.

6. Fotoğraf çekme, kendini çekerken arkanda görünecek diğer kişiler bu partide fotoğraflanmak istemeyebilir. Unutma, her beden, her kimlik/kimliksizlik, her yönelim/yönelimsizlik, her deneyim/deneyimsizlik, her performans özgürce bu partide var olabilsin diye buradayız. Birbirimize saygı duyalım.

7. Partilerdekilerin, yargılayan; kimin kiminle, neyi, nasıl yaptığını sorgulayan, ısrarcı hegemonik bakışlardan rahatsız olacağını hatırlamanda fayda var. Bu tür davranışlara güvenli alanımızda yer yok!

8. Kimsenin cinsiyet(sizliği)inden, yöneliminden / yönelmemesinden, kimliğinden/kimliksizliğinden emin olma. Kimseye beyan atama. Beyan sorgulama. Kişiye, bedeni ve kimliği üzerinden taciz eden sorular sorma.

9. Rahatsız/taciz eder isen; beyan sahibinin ihtiyacına göre güvenli alan dışına çıkarılabilirsin; bizimle istediğin zaman bu konuyla ilgili konuşmak için sosyal medya hesaplarımız ya da izmironuryuruyusu@gmail.com mail adresi üzerinden iletişime geçebilirsin.

10. İçeride yaşadığın herhangi bir problemi kapıda duran Onur Haftası gönüllülerine iletmekten çekinme. Mekan çalışanlarına ulaştığında onlar da sana yardımcı olacak ya da içeride bulunan Onur Haftası gönüllülerine ulaşmanı sağlayacaktır. Eğer bu problem taciz ya da rahatsızlık gibi bir konuysa beyanını esas alacağımızı ve talebine göre o kişiyi uyarabileceğimizi ya da mekandan çıkarabileceğimizi biliyorsun değil mi?”

Etkinliğin Facebook sayfasını buradan ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: yaşam
İstihdam