23/03/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

İzmir Barosu ve Kaos GL, stajyer avukatları LGBTİ+ Temel Kavramlar Semineri’ne davet ediyor.

İzmir: Stajyer avukatlar için LGBTİ+ Temel Kavramlar Semineri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İzmir Barosu ve Kaos GL, stajyer avukatları LGBTİ+ Temel Kavramlar Semineri’ne davet ediyor.

İzmir Barosu ve Kaos GL Derneği, stajyer avukatları ve hukuk fakülteleri öğrencilerini çağıran bir seminer düzenliyor. LGBTİ+ temel kavramlarının konuşulacağı seminer, Kaos GL’den Av. Kerem Dikmen’in sunumunun ardından soru – cevap ile ilerleyecek.

Baroların dönüşümü

Av. Dikmen, etkinlikle ilgili barolardaki dönüşümün önemine dikkat çekti: “Özellikle sivil toplum alanındaki faaliyetlerin sonucu artan farkındalık, ayrımcılık ve özel hayat kavramı ile ilişkili olarak LGBTİ+ haklarını, yarı sivil yarı resmi hukuk kurumları olan baroların da gündemine soktu. Tabi burada yaygın bir yaklaşımdan bahsetmiyoruz, bazı barolar LGBTİ+ haklarına dönük arkaik ve aynı zamanda homofobik bakışı sürdürürken, bazı barolar, mensuplarının da etkisiyle bir dönüşüm yaşadı. Bu yönüyle İzmir Barosu’nun hakkını teslim etmek gerekir.”

Neden stajyer avukatlar için?

“Bu çalışmayı özellikle stajyer avukat meslektaşlarımıza dönük olarak düşündük. Alanın hukuk disiplini ile ilişkisine gelmeden önce, temel kavramları irdelemek ve terminolojiyi ortaklaştırmak gerekiyor. Doğru bilinen yanlışlar, yanlış bilinen doğrular, temel kavramlar ve nihayet sorular ve yanıtlarıyla sınırlı sayıda katılımcının olacağı bir giriş yapacağız. Katılımı verim, fiziki kapasite gibi nedenlerle sınırlasak da, başvuruların katılım sayısını aşması durumunda çalışmayı yineleyeceğiz.”

Dikmen, bu çalışmaları yeni bir komisyonu baroya kazandırma hedef ve perspektifi ile yapacaklarının altını çizdi.

Nasıl katılırım?

Seminer 30 Mart Cuma günü 16:00 - 18:00 saatleri arasında İzmir Barosu Merkez Bina’da gerçekleşecek. Katılımın 10 kişiyle sınırlı olduğu etkinliğe katılmak için kerem@kaosgl.org adresine e-posta yollamanız gerekiyor. İhtiyaç hâlinde tekrarlanacak etkinlik için aynı e-posta adresinden bilgi alabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları
İstihdam