09/11/2010 | Yazar: Buğra Tokmakoğlu

Kaos GL Yerel Muhabir Ağı Eğitimi’nin İzmir ayağı 6-7 Kasım tarihlerinde Siyah Pembe Üçgen Derneği’nde gerçekleştirildi.

İzmir Yerel Muhabir Ağı Eğitimi Yapıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Yerel Muhabir Ağı Eğitimi’nin İzmir ayağı 6-7 Kasım tarihlerinde Siyah Pembe Üçgen Derneği’nde gerçekleştirildi.

İZMİR (Kaos GL)- Kaos GL Yerel Muhabir Ağı Eğitimi’nin İzmir ayağı 6-7 Kasım tarihlerinde Siyah Pembe Üçgen Derneği’nde gerçekleştirildi.
 
Kaos GL web sayfasına güç katmak ve yaşanan olaylara yaygın medyadan farklı bir açıdan bakmak üzere, hak temelli bir habercilik formatından yola çıkılarak hazırlanan “Yerel Muhabir Ağı” eğitim programı, medyada homofobiye karşı çıkan muhabir adaylarını bir araya getirdi.
 
Kaos GL Derneği’nden Ali Erol, Kaos GL’nin neden yerel bir muhabir ağına ihtiyaç duyduğundan yola çıkarak hazırladığı sunumunda derneğin web sitesini tanıtarak, web haberciliğinin doğrudan ulaşılamayan geniş kitlelere ulaşmaktaki becerisinden söz etti.
Ali Erol, Türkiyeli eşcinsellerin haberdar olmasını sağlamak üzere Kaos GL Dergisi ile kaosgl.org sayfalarına taşımak üzere kendi haberlerini yapacak muhabirlerin; bulundukları şehirlerde, eşcinsellerin yaşadıklarının ve sorunlarının doğrudan özneleri ve birincil elden kayda geçiricileri olmalarının önemine vurgu yaparak bunun için bir ağ örmeyi amaçladıklarını söyledi.
 
Eğitimde, medyada eşcinselliğe dair çıkan haberlerin eleştirel gözle okunması ve yorumlanması, Kaos GL’den Umut Güner’in moderatörlüğünde gerçekleşti.

Gazeteci İrfan Aktan Medyayı Anlattı
Gazetecilik ve habercilik konularında hem kuramsal hem de pratik uygulamalar ise Bağımsız Gazeteci İrfan Aktan tarafından aktarıldı.

İrfan Aktan, “Yaygın medyada klişeleşen ifadelerden ve kavramlardan kurtulmanın en gerçekçi yolu hak temelli, bağımsız muhabirlikten geçiyor” dedi.
 
İki günlük eğitim sonunda yapılan değerlendirmede, İzmirli muhabirlerin haber yapmaya hazır oldukları ve en kısa zamanda birbirinden farklı alanlarda çalışmalar yapmaya başlayacakları dile getirildi. (ABT)
 

Etiketler: medya
İstihdam