08/03/2019 | Yazar: Kaos GL

İzmir Barosu’ndan avukatlar 8 Mart için yürüdü; kadın erkek eşitsizliğinin yanı sıra İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’ne yasak ve şiddete dikkat çekti.

İzmir’de avukatlar 8 Mart için yürüdü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İzmir Barosu’ndan avukatlar 8 Mart için yürüdü; kadın erkek eşitsizliğinin yanı sıra İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’ne yasak ve şiddete dikkat çekti.

İzmir Barosu’ndan avukatlar 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle İzmir Barosu önünde toplanarak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde cübbeli yürüyüş gerçekleştirdi.

Avukatlar yürüyüşte İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi imzalı dövizler taşıdı. Yürüyüş sonunda yapılan basın açıklamasında kadınların çalışma alanlarında, istihdamda, karar alma mekanizmalarında yer almadığı vurgulandı.

İzmir Barosu Genel Sekreteri Av. Perihan Çağrışım Kayadelen tarafından okunan basın açıklamasında Dünya Ekonomik Forumu’nun, 144 ülkede yaptığı araştırma sonucu hazırlanan Küresel Cinsiyet Eşitsizliği 2017 yılı raporuna göre Türkiye’nin 131. sırada olduğu vurgulandı. Bunun nedenlerinden bazıları şöyle sıralandı:

“TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesi bir milletvekilinin Şubat 2016’da komisyonda yaptığı konuşmada LGBTİ+ yurttaşların varlığını “toplum için oluşabilecek en büyük tehditlerden biri” olarak adlandırması;

“Son yıllardaki Trans Onur Yürüyüşünün ve İstanbul LGBTİ ve Onur Yürüyüşünün çok sayıda tehditle ve polis saldırısıyla karşılanması, aktivistlerin darp edilerek gözaltına alınması;

“Eğitimin her kademesinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği projesi ve tutum belgesindeki hedeflerden, hem MEB tarafından hem de YÖK tarafından toplumsal değerlerimizle uyuşmadığı gerekçesi ile vazgeçilmesi;”

Açıklamanın tamamına ulaşmak için tıklayınız.


Etiketler: kadın
İstihdam